Düzce gençliğini kurtaracak projelerden birisi de her mahalleye bir semt sahası inşa edilmesidir. Fakat hiçbir siyasi isim, bürokratlar ve şehrin önde gelen bireylerinden böyle bir girişim için herhangi bir adım atılmadı. Düzce ilinin birçok mahallesinde gençlerin enerjilerini atarak, internet bağımlılığı ve kötü alışkanlıklardan arınacağı, rahat şekilde basketbol, voleybol ve futbol gibi birçok spor aktivitesini gerçekleştireceği semt sahaları maalesef bulunmuyor. Sporseverler ve spor otoriteleri tarafından uzun süredir gündeme gelen ama bir türlü hayata geçmeyen bu önemli proje için niçin bir adım atılmadığı sorgulanıyor.

HER MAHALLEYE YAPILAN SEMT SAHALARI GENÇLİĞE DEĞER KATAR

Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip olan ülkemizin futbol da Avrupa standartlarının altında kalmasının değişik nedenleri var. Bunların başında çocukların futbol oynayacakları semt sahalarının olmaması listenin başında geliyor. Birçok ilde bulunan semt sahalarının Düzce ilinde neden olmadığı bilinmezken yapılacak bu projeyle birlikte Düzce gençliği kötü alışkanlık edinmekten kurtarılacaktır.

Son zamanlarda gençlerin çok fazla şekilde uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklarının olduğu iddia edilirken spor semti projesiyle bu gençlerin spora yönlendirilmesiyle birlikte yeni nesil gençlerimize yeniden hayat verilebilir. Bu nedenle Düzce’de her mahalleye bir spor sahasının yapılması gençler için ve şehrin vizyonu açısından Düzce’ye değer katacaktır.