Türkiye 2. basketbol liginde mücadele eden ve her sezon olduğu gibi yine son anda yönetim oluşması ve azda olsa maddi kaynak bulunması sonucu lige katılan düzce gençlikspor ilk maçını kendi evinde oynadı
istanbul yeni nesil takımını konuk eden temsilcimiz müsabakanın ilk setini 15-12 ikinci setini 33-29 önde tamamladı. 2. yarıyada hızlı başlayan kırmızı lacivertliler rakibinin baskılı oyununa boyun eğdi ve üçüncü seti 41-47 yenik kapatı. Son periyotta daha üstün olan ve aradaki farkı açan rakip takımın baskısını kıran özellikle maçta 11 sayı kaydeden barış erdoğan ile 30 sayı kaydeden amerikalı smith üst üste buldukları sayılarla farkı kaptattılar ve maçın son saniyesinde yasin küllünk.ün attığı üçlükle 62-62 olan skor maçın uzamasına neden oldu uzatma dakikalarında rakibinin baskısına özelliklede barışın 5 faulle oyundan çıkmasından sonra sayı üretmekte zorlanınca müsabakayı 71-78 kaybetti.
Maçta gençlikspor taraftarları takımlarını yanlız bırakmazken özelliklede son dakikalarda büyük destek verdiler ancak bu destek maçı kazanmamıza yetmedi.
Yinede herşeye rağmen son anda kurulmasına rağmen gençlikspor gelcek için umut verdi. Destek sürerse düzce takımına sahip çıkarsa bu büyük coşku yine devam eder.