Düzce'yi basketbolda temsil eden iki takımdan bir olan ancak uzun süredir yaşadığı sıkıntılar nedeni ile yönetim kurulu kararı ile ligden çekilen Düzce Gençlikspor lige geri dönüyor.

Geçen yıl Akçakoca Poyrazspor ile birlikte Basketbol 2. liginde Düzce'yi başarı ile temsil eden Düzce Gençlikspor, sezon bitiminden bu yana yaşadığı sorunlar nedeni ile bu yıl lige katılmama kararı almıştı. Uzun süredir sorunların üstesinden gelmek için çare bulamayan Tolga Taşkın Başkanlığındaki yönetim, son çare olarak lige katılamam kararı almıştı. Geçtiğimiz hafta bu açıklamanın yapılmasının ardından, Belediye Başkanı İsmail Bayram ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Korhan Öztekin'in konuya ilgi göstermesinin ardından Gençlikspor'un yeniden lige dönmesi umudu doğdu. Yönetim Kurulunun yapacağı toplantının ardından son karar verilerek kamuoyunun aydınlatılacağı öğrenildi. Basketbol Federasyonundan sorun çıkmaması halinde takımın lige katılacağının kesin olduğu bilgisi verildi.
Lige katılma yönünde iyi gelişmelerin yaşandığı Düzce Gençlikspor'da bir yandan çalışmalarda devam ediyor. İdmanlara devam eden takımda görüşmeler yapılan oyuncularda çalışmalara katılırken, kesin sonuç alınmasının ardından çalışmalara ağırlık verilecek.