Türkiye Basketbol 2. Ligi A Grubu 3. Hafta maçında 18 Temmuz Spor Salonunda Düzce Gençlik spor Pertevniyal’ takımıyla karşılaştı. Vedat Borulday ve Taner İbin hakem ikilisinin yönettiği maça Düzce Gençlikspor Erman, Brandon Smith, Barış, Okan, Volkan beşlisi ile Pertevniyal ise Can, Barış, Andre, Burak ve Ali beşlisi ile başladı.

İlk iki maçını kaybeden Düzce Gençlik Spor kendisi gibi aynı kaderi paylaşan ve son sırada bulunan Pertevniyal maçına seğircinin pek fazla ilgi göstemediği gözlendi Düzce Gençlik takımı maça etkili başladı. Ancak Pertevniyal de maçın hemen başında oyundan kopmak istemiyor. Her iki takımında kontrollü oyunamaya çalıştılar.

Maçın ilk periyotunda Düzce Gençlik Spor üstünlüğünü korudu ve etkili oyunu ve pota altındaki ribaundları ile rakip takıma karşı üstünlük kurdu. Maçın ilk priyodu  23-18 Düzce Gençlik Spor’un üstünlüğü ile sona erdi. Maçın ikinci periyoduna Pertevniyal Hızlı başladı ve üst üste bulduğu basketlerle öne geçmeyi başardı. Ancak Gençlik Spor maçtan kopmayarak bulduğu sayılarla eşitliği yakaladı . İkinci Periyotta her iki takım da dengeli oyunu ile dikkat çekti.

İkinici periyotta oyuna hakim olan taraf ise Pertevniyal oldu. Ancak Smith’in etkili oyunu bir ara 5 sayıya kadar çıkan farkı kapatmaya yetti. 5 faul hakkını dolduran Pernevniyal ikinici periyotun son 4 dakikasına sancılı girdi. Düzce Gençlik Smith ile Faul atışlarından bulduğu sayılarla farkın açılmasını önledi. Pertevniyal’in atışlardaki isabeti skoru lehine çevirmelerine yetti. Pota altında etkili bloklar gelmeyince Pertevniyal bulduğu sayılarla ikinci periyodu 42-38 önde kapadı. Maçın Üçüncü Periyoduna hızlı başlayan taraf Düzce Gençlik spor oldu. Üst üste bulduğu sayılarla skoru dengeleyen Gençlikspor Okan Pekşen’in muhteşem üçlüğü ile de öne  geçmeyi başardı.  

3. Periyotta her iki takım da dengeli oyunu ile dikkat çekti.  Gençlik Spor Kazandığı faul atışlarından sayı çıkaran Gençlikspor  beraberliği yakaladı ve son periyoda her iki takım da   62-62 berabere girdi. Son Periyotta öne geçmeye çalışan Gençlik Spor rakip takımın isabetli atışlarına engel olamadı ve geriye düştü.

Son beş dakikaya girilirken farkı 8 sayı açan Pertevniyalli oyuncular maçta üstünlük sağlarken Gençliksporun farkı azaltma çabaları ise sonuç vermedi. Gençlik takımının son dakikalardaki etkili oyunu ise işe yaramadı . Düzce Gençlik  3. Hafta maçında kendi evinde Pertevniyal’e  77-92 yenilerek ligde son sıraya indi.