Tarihi Kırkpınar Edirne güreşlerine katılacak olan sporcular dualarla uğurlandı.

Düzce Belediyesi önünde toplanan güreşçileri uğurlamaya Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli de katıldı.



“Ata sporumuza sahip çıkacağız”

İlimizi temsil edecek sporculara müsabakalarda başarılar dileyen Başkan Yardımcısı Gösterişli, Kalıcı Konutlar'da bulunan güreş alanını ile ilgili soruları da cevapladı:  

“Belediyemizin hemen hemen her dalda futbolda, baskette, voleybolda güzel başarıları var. İnşallah bu başarılarımızı ata sporumuzda da görmek istiyoruz. Güzel bir hazırlık yaptık. Toplama 26 sporcumuz var. Bundan sonra sporun bütün dallarında hizmet vereceğiz ve destekleyeceğiz inşallah. Maddi manevi sporcunun yanındayız. Ata sporumuza sahip çıkacağız. ”



“Bu sene 6 tane madalya aldık”

“Türkiye 3.sü çıkardık, Türkiye 5.leri çıkardık “ diyen Güreş İl Temsilcisi Ramazan Topal şöyle konuştu;

“Öncelikle sizlere çok teşekkür ediyorum. Sayın Dr. Faruk Özlü’ye bize bu imkanları sunduğu için teşekkür ediyorum. Yani bu imkan işidir çoğu Belediye bu işleri küçültmeye gidiyor. Gücümüzün yettiği kadar Sayın Belediye Başkanımız da bize destek çıkıyor. Kırkpınar güreşleri deyince Kırkpınar minder güreşinden ayrı bir spor. Biz minder güreşlerinde bu sene 6 tane madalya aldık. Türkiye 3.sü çıkardık, Türkiye 5.leri çıkardık. Yani biz 2 bin sporcuları içinden bu sporcuları çıkardık. Güreş branşı judo, karate gibi değil. Bugün bir güreşçi Türkiye de madalya alıyorsa, dereceye giriyorsa en az 300 sporcunun içinden çıkıyordur. “



“Güreşlere biz de herkes gibi iyi hazırlandık”

Antrenör İsmet Ünal Kırkpınar’da gerçekleşecek güreş müsabakası hakkında düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

“Bu sene biz Allah izin verirse Kırkpınar’a Düzce Belediyesi olarak 15. gidişimiz. Geçen sene 30 kişi gitmiştik, bu sene 26 kişi gidiyoruz. Tarihi Kırkpınar Edirne güreşlerine katılmak için yola çıkacağız Allah izin verirse. Güreşlere bizde herkes gibi iyi hazırlandık. Piyasa güreşlerine katıldık. Bu sene diğer senelere göre daha iyiyiz. Ben 2-3 küçük olan çıraklarımdan derece bekliyorum. Bin 300 sporcu katılması bekleniyor.  3-4 tane üstün rakip var. Bizde herkes gibi iyi çalıştık inşallah dereceyle dönmeyi başarırız.”



Sporcuların antrenörlüğünü yapan Ufuk Yüksel Koçak ise "Geçtiğimiz yıllarda da minikler 12 ve 13 yaş grekoromen güreş Türkiye 5.si 30 kilo ile Alper Akbal olmuştu. Yine aynı dalda serbest Türkiye 3.sü 70 kilo ile 33 sporcu içinde yarışan Düzceli güreşçi Ertuğrul Topal’dı" açıklamasında bulundu.
 
 
 
Haber: E.ARSLAN
Görüntü: A.KAÇAN