Türkiye Kadın Futbol 3. Ligi H Grubu’nda mücadele eden Düzce Kadın Futbol Takımı, gösterdiği üstün performansla Düzce’nin grubu olarak bitime iki hafta kala şampiyonluğu garantiledi. Düzce Kadın Futbol Takımı, Çarşamba günü oynadığı 8. hafta maçında sezonun ilk yarısında deplasmanda 1-0 yenildiği Kastamonu Gücü Takımı’nı, Nurettin Zafer Stadı’nda ağırladı. Bizim Kızlar, gol olup yağdıkları maçta 4-0 yenerek puanını 18 yaptı.

Rakibini ablukaya aldı

Düzce Kadın Futbol Takımı, Kastamonu Gençler Gücü maçını çok sayıda sporsever ve futbolcu ailesi de izledi. Taraftarın desteğiyle saha çıkan Bizim Kızlar oyuna hırslı ve istekli başladı ve rakibini adeta abluka altına aldı.

Düzce Kadın Futbol Takımı, ilk golünü Duygu Güney’in ayağından 16. dakikada buldu. Kastamonu ekibi karşısında ikinci golü arayan Bizim Kızlar bunda başarılı olmayınca ilk 45 dakika 1-0 sona erdi.

İki golcüsü ile skor arttırdı

İkinci 45 dakikaya da hızlı başlayan ve rakibi karşısında üstünlüğünü sürdüren Bizim Kızlar 2.’nci  golü 50.nci dakikada Duygu Güney’in ayağından buldu. Düzce Kadın Futbol Takımı, 71. Dakikada Pelin Kıbrıs attığı golle 3-0 öne geçti.

İki kırmızı kart bir penaltı

Zaman zaman sertliğin yaşandığı maçın son çeyreğinde rakip takımdan bir oyuncu maçın hakeminden kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Bizim Kızlar, 90. dakikada bir penaltı kazandı. Bu pozisyonda bir rakip oyuncu daha kırmızı kart gördü ve takımını sahada 9 kişi bıraktı. Bu penaltıyı da Pelin Kıbrıs gole çevirdi. 5 dakika kayıp zamanın oynandığı maçta, başka gol olmayınca Bizim Kızlar sahadan 4-0 galip ayrıldılar. 

Hem galibiyet hem şampiyonluk kutlaması

Maç bitiminden sonra sahada galibiyet kutlamaları vardı. Kutlamalara yönetim kurulu üyeleri ve sporcu yakınları da katılınca renkli görüntüler yaşandı.

Play off maratonu mayısta

Düzce ekibi 9. haftayı bay geçirdikten sonra sezonun son maçını deplasmanda Boyabat Kadın Futbol Takımıyla karşılaşacak. Bizim Kızlar, 3. Lig maçları sona ermesinden sonra çapraz eşleşmeyle, Mayıs ayında 2 play off maçı yapacak. Bizim Kızlar, her iki maçı da kazanmaları halinde, 2. Lig’e çıkacak 8 takım arasına girecek. 

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ