4 yıl önce kurulan ve  Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün desteğiyle Ata sporumuz Güreşin  Düzce’de yaşatılıp yarının Şampiyonlarını yetiştirmesini  amaçlayan 1881 Düzce Güreş İhtisas Kulübü, Milli Takım Antrenörü İsmail Ünal, nezaretinde 3 ayrı yaş gurubu sporcular, antrenmanlarına devam ediyor. Bu güne kadar katıldığı müsabakalarda 9 madalya alan 3 güreşçisinin Milli Takım formasını hak eden 1881 Güreş İhtisas Kulübü, Balkan Şampiyonası için antrenmanlarına devam ediyor.

“70 LİSANSLI SPORCUMUZ VAR”

 Düzce 1881 Güreş İhtisas Kulübü ve Milli Takım Antrenörü İsmail Ünal, Öncü Televizyonuna özel açıklamalarda bulundu.   Ünal,  açıklamasında, “Burası Düzce Belediyesi 1881 Güreş İhtisas kulübü olarak devam ediyor. Çalışmalarımız 3 grup halinde çalışıyoruz. Yaş grupları, öncelikle 11 yaş grubu var, yani güreşe yeni başlayan sporcularımız. Onun bir üstü 12,13 yaş onlarda müsabakaya giden sporcular. Onlarında bir üstü 13 ve 17 yaş üzeri onları da artık profesyonel sporcular olarak adlandırıyoruz.  Bu şekilde 3 grup halinde çalışmalara devam ediyoruz. Haftada gruplara göre değişiyor, 11 yaşlar haftada üç gün çalışıyor. 12,13 yaşlar beş gün çalışıyor, 13 ve 17 yaşlar bu müsabık sporcularımız onlar 6 gün çalışıyor.”  dedi.

9 MADALYA,  3 MİLLİ OLAN SPORCUMUZ VAR”

İsmail Ünal,  Düzce Belediyesi 1881 Güreş İhtisas kulübü olarak 2021 yılında biz öncelikle Türkiye’de 9 tane madalya aldıklarını,  bu madalyaların 4 tanesinin Türkiye Şampiyonluğu olduğunu,  Düzce adına güzel bir başarı elde edildiğini,   vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü:” 2 tane 2.liğimiz var, 3.lük var Türkiye 5.liğimiz var. Bu şampiyon sporcularımızın 3 tanesi Avrupa Şampiyonasına katıldı. Bulgaristan’a gittik. Bende o sporcuların başarılarından dolayı Milli Takım Antrenörü seçildim.  Onlarla beraber bende gittim. Bu 3 sporcumuz hem Düzce’mizi hem Ülkemizi Bulgaristan’da Avrupa Şampiyonasında temsil ettiler. Ve 3 sporcumuz Milli sporcu oldu, Milli sporcu Kategorisine yükseldi. “

“BALKAN ŞAMPİYONASINA HAZIRLIK KAMPIMIZ VAR”

 “Önümüzde ki ay içerisinde yine kampımız var. Milli Takım kampında görevliyiz, orada devam edeceğiz. Balkan Şampiyonu var Balkan Şampiyonası Yunanistan’da görünüyor talimata göre önümüzde ki ay içerisinde oraya gideceğiz.Balkan  Şampiyonası Yunanistan Atina’da görünüyor. Şuan ki talimata göre.  Ama işte Federasyon değiştirebilir onu bilemeyiz. “İfadelerini kullanan Milli Takım Antrenörü İsmail Ünal, sözlerine şöyle devam etti:” Federasyonumuzun böyle iyi belirlediği 2 sporcumuzla toplam Düzce’mizden 5 sporcumuz görünüyor Milli Takıma katılabilen.”

“BELEDİYE  BAŞKANIMIZ”DAN SONSUZ DESTEK GÖRÜYORUZ”

Ünal Belediye Başkanı  Dr. Faruk Özlü’nün  kulübe  desteğinin  sonsuz olduğunu, Hem sporcuları adına hem yöneticilerimiz adına   kendisine sonsuz teşekkür ettiklerini söyleyerek, ”Bizim sporumuz,Peygamber sporu.  Başkanımız olsun, Sayın  Faruk Özlü Başkanımız olsun, kendi Yönetim Başkanımız olsun, ilgi alaka sporcularımıza olan desteği, bizlere olan desteği, maçlara gidip gelmemiz olsun, şuana kadar çok güzel ilerliyor. Zaten bu sporcularımızın başarılarından belli. Zaten sporcularımızda bizde çok memnunuz. İnşallah bu şekilde devam eder diye umuyoruz." dedi.

“BİZ BİR AİLEYİZ”

“Sporcular olsun, antrenörler olsun, bizim ailelerimiz, bir aileyiz.  Hep beraber, Whatsapp gruplarımız var. Ailelerin orada sorunları olsun iyi veya kötü onları paylaşıyoruz. Bu şekilde sporcularımızın geleceği için elimizden geldiğince emek veriyoruz.” İfadelerini kullanan İsmail Ünal sözlerini şöyle tamamladı: ”Okullar açıldı, başvuru sayıları biraz arttı. Küçük çocuklar 10 yaşında olsun 9 yaşında olsun geliyorlar kayıt için. Bizde onları hiç kırmıyoruz. Haftada bir gün olsun, iki gün olsun gruplara veriyoruz. Bu şekilde onların gönüllerini alıyoruz. İlgi ve alaka gerçekten mükemmel. Bu konuda çok memnunum Düzce’den. Ama yine Aziziye Mahallesi değil Aziziye mahallesi, Ağa mahallesi yakın mahalleler geliyor. Ben istiyorum ki; bu salonu Düzce’nin birçok mahallesi de bilsin, gençlerimizi buraya getirsin, burada başkanımızın verdiği imkânlardan faydalanabilsinler. Ben bunu kendi adıma istiyorum. Bizim salonumuz bize yetiyor, fazlasıyla yetiyor. Orada işte yüzme havuzunu falan kullanıyoruz çocuklarımız sosyalleşsin. Ulaşım Konusunda Belediyemizin desteği bize sonsuz biz araç tahsisi olsun her şey olsun mükemmel hiçbir sıkıntı çekmiyoruz sorun yaşamıyoruz .Şuana kadar bizim elimizde Lisanslı, lisans çıkartabildiğimiz 70 tane sporcumuz var. Lisans çıkartamadığımız 20 30 tane var yaklaşık 100’ e yakın sporcumuz var.  Bunların sadece güreş eğitimiyle değil, ahlaki eğitimi olsun, sosyalleşme olsun ya da okul eğitimi olsun hepsiyle elimizden geldiği kadar ilgilenmeye çalışıyoruz.”

HABER: Harun  Can ŞERBETÇİ