Başarılı teknik adam Mustafa Sarıgül yaptığı açıklamada 5 Mayıs 2020 tarihinde TFF’nin açıklamasından dolayı 7 Mayıs itibari ile oyuncuları tesislere topladıklarını koronavirüs testinin yaptıklarını bu testlerinin sonucunun negatif çıkması “sevindirici” olarak nitelendirdi.

Sarıgül çalışmaları grup grup yaptıklarını 10 gün sonra ise tekrar bir test yapacaklarını bunun sonucunda grupları birleştireceklerini belirtirken, çalışmaların iyi gittiğini bir üst lige çıkacak olan takım hak ederek çıkmasından yana olduğunu söyledi.

Düzcespor teknik direktörü Mustafa Sarıgül 2019-2020 futbol sezonunun bitimi sonrasında yeni sezon için TFF’nin nasıl planlama yapacağı merak konusu olurken maçların ne zaman başlayacağı hangi ayda transfer yapılacağı açıklaması gerekiyor daha doğrusu zor bir süreç dedi.

Sarıgül bazı takımların liglerin oynanmasını istememesi üzerine bu takımların küme düştüğü için veya oyunculara ücretleri vermemek adına maçlarını oynamak istemiyorlar dedi.

Mustafa Sarıgül Sayın başkanımız Gökhan Kapoğlu ile görüşmesinde uzun vadeli bir alt yapıyı kurmak gibi girişimlerinin olduğu bunu bütün Düzce ile yapmak istedikleri söylerken tesisleşmenin önemine vurgu yaparken futbol okullarının milli eğitim ile irtibat kurarak yapacaklarını kısa vadeli U 17 ve U 19 takımlarına yeni dokunuşlar yapacaklarını belirtti.