Düzce Yeşiltepe Orta Okulu Spor salonunda 8 yıldır Taekwondo eğitimi veren bu okulun Bilişim Öğretmeni Milli Takım Antrenörü Hakan Şengönül’ün eğitim verdiği kurslar da  60 lisanslı  sporcusu  bulunuyor. Bu sporcuların içinde 11 tanesi de bu okulda düzenlenen kurslarda Hakan Şengönül’ün öğrencisi.  Taekwondo kurslarında yetişen sporcular sayesinde Düzce’ye 40’a yakın da Türkiye derecesi getirildi. Bu başarılı sporcular arasında Türkiye 2. Olan ve Balkan Şampiyonasına hazırlanan 17 yaşındaki Semih Özer’de bulunuyor.

MiLLİ TAKIM ANTRENÖRÜ HAKAN ŞENGÖNÜL;” “MİLLİ SPORCULAR YETİŞTİRİYORUZ.”

Hakan Şengönül’ün nezaretinde müsabakalara katılanlar arasında 40’a yakın Türkiye derecesi elde edildi.    Hakan Şengönül, Öncü Televizyonuna yaptığı açıklamada, Yeşiltepe Orta Okulunda Bilişim Teknolojileri öğretmeni olduğunu, aynı zamanda Milli Takım Taekwondo Antrenörü olduğunu ve burada bu okulda 8 senedir Taekwondo dersleri verdiğini vurgulayıp, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bununla birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde de çalışmalarımız yapılmaktadır. Haftanın 2 günü Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde haftanın 4 günü de Yeşiltepe Ota Okulunda Taekwondo antrenmanlarını yaptırıyoruz.”

“11 TANE MİLLİ SPORCUMUZ VAR”

Hakan Şengönül, Taekwondo kurslarıyla ilgili verdiği bilgide,“Şu anda Yeşiltepe Orta Okulunda toplamda 60 öğrenci eğitim almakta.  Bu sporculardan 11 tanesi milli takımda görev aldı. Yani milli sporcu. Düzce’nin 12 tane Milli Sporcunun 11’ i bu okulda yetişti ve hala daha başarı elde etmeye devam ediyoruz.

40’ a yakın Türkiye derecemiz var. En son şampiyonada da Türkiye ikinciliği elde ederek yine başarımızı taçlandırdık. Bunların hepsi bu okulun öğrencisi değil çoğu bu okulun öğrencisi ama dışarıdan da talep eden öğrencilere de bu okulda taekwondo eğitimi veriyoruz. Her senenin başında da yeni öğrencilerden kaydımızı alıyoruz.” İfadesini kullandı.   

“TAEKWONDO’YA YOĞUN İLGİ VAR.”

 Bu spora İlginin güzel olduğunu Taekwondo sporunun zaten Olimpik bir branş olduğunu ve yine Düzce’de de Türkiye’de de en fazla sporcu sayısına sahip bir branş olduğunu söyleyen Hakan Şengönül, bu konuda ki açıklamasına şöyle devam etti:” Bu spor dalı, çocukların da çok ilgisini çekmekte. O yüzden katılım anlamında da hiçbir sıkıntımız yok. Çocuklar ilgiyle bu sporu yapmaktadır. Kız sporcularımız da fazla. Hatta şu anda son Türkiye Şampiyonasına baktığımızda da orada da kız sporcularımızın sayısı da çok arttı.

Şampiyon yine bu okulda 4. Sınıf öğrencisiyken biz kursu başlattığımızda bir ilgiyle başladı ve daha sonra katıldığımız Türkiye Şampiyonalarında derece elde etti ve bu şekilde milli takımlarda görev aldı. 2019 yılında dünya başkanlık kupasında şampiyon oldu ve İspanya’da Avrupa şampiyonasında ülkemizi temsil etti.  Avrupa şampiyonasında orada 2. Turda Hırvat sporcuya maalesef yenildik.  Ardından yine Türkiye dereceleri elde etti kendisi Türkiye’de 2 kez final oynadı. Son 2021 yılında, mart ayında yapılan Turkish Open Şampiyonasında da tüm rakiplerini yenerek şampiyon oldu. Bir hafta önceki Türkiye Şampiyonasında da, Gençler 55 kiloda, Türkiye 2. Si oldu.” 

 SEMİH ÖZER: ALTIN MADALYA GETİRMEK İSTİYORUM.”

Düzce Yeşiltepe Orta Okulunda Milli Takım Antrenörü Hakan Şengönül’ün eğitim verdiği ve gelişmesinde başarı elde etmesinde emeği geçen ve son katıldığı Taekwondo Şampiyonda Türkiye 2’nciliği elde ederek, Milli Takıma seçilen Semih Özer’de Öncü Habere yaptığı açıklamada şöyle konuştu. “17 yaşındayım Turgut Özal Anadolu lisesinde öğrenimime devam ediyorum. Aynı zamanda Milli Sporcuyum.  Aktif bir şekilde Taekwondo yapmaktayım.  Antrenörüm Hakan Şengönül sayesinden kendimi geliştiriyorum.  Beraber büyük başarılara imza atıyoruz. Hedefim Balkan Şampiyonasında, şampiyon olup altın madalyayı ülkemize getirmek istiyorum. Spor yapmak insanı daha planlı bir hale sokuyor.  Hem mental açıdan hem de fiziksel açıdan insanı geliştiriyor. İnsan hayatını daha düzenli bir şekilde ilerletmesini sağlıyor. Herkese bu sporu veya başka hoşlarına giden sporu öneririm” dedi.

HABER: HARUN CAN ŞERBETÇİ