Düzcespor, Karaköprü Belediyespor karşılaşması öncesi sakat olan Metin, Mutlu, Bulut ve Furkan Saki kadroda bulunmazken cezalı olan kaleci Furkan ve Bilal’de kadroda yer alamadı. Karaköprü Belediyespor karşısına ilk 11’i kurmakta zorlanan teknik ekibimiz kalede Orhan, savunmada Semih, Oğulcan, Onur, Adem, orta sahada Osman Boz, Sıddık, Yusuf, sağ kenarda Barış, sol kenarda Nevzat, ileri uçta ise Malik şeklinde sahada yer aldı.

Düzcespor maça temkinli başlarken orta sahada oynayan Yusuf, Sıddık ve Osman Boz maçın ilerleyen dakikalarında sahada ağırlıklarını ortaya koydu. 10. dakikada rakip Karaköprü Belediyespor bütün hatları ile bizim sahada bulunurken savunmada savunma prensiplerini unuttuğu anlarda Barış kaptığı topu 40 metre sürerek nefis pas atarak topu rakip savunmanın arkasına attı. Bu topu kontrol eden Malik, topu neredeyse 50 metre sürerek kalecinin solundan topu rakip filelere yollayarak Düzcespor’u 1-0 öne geçirmeyi başardı. Daha sonraki dakikalarda topun arkasına geçen ve kontra ile gol arayan Düzcespor, Nevzat ile bir pozisyonu değerlendiremedi.  Daha sonra sağ taraftan atak geliştiren Karaköprü Belediyespor’un, sağ kanat oyuncusu Oğulcan ile yaptığı ikili mücadele sonunda Oğulcan’ın yatarak topu kornere çelmesine rağmen maçın İstanbul bölgesi hakemi Sezer Yalçın penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan rakip oyuncu topu direğe nişanlayınca adalet yerini buldu ve ilk yarıda rakibin aman aman dediğimiz bir pozisyonu olmadı. Ama ilk yarının son bölümlerinde rakibin sağ tarafımızdan çok geldiği gözlerden kaçmazken ilk yarı 1-0 lehimize bitti.

MAÇIN 2. YARISI

Maçın 2. yarısında rakip Karaköprü Belediyespor, teknik ekibi ve oyuncu grubu bütün riskleri alırken Düzcespor’un takım olarak topun arkasına geçtiği dakikalar başladı. Maçın 56. dakikasında orta sahanın önemli oyuncularından Sıddık’ın sakatlanması teknik ekibin bütün planlarını bozdu. Oyuna giren Ensar yüzde yüz bir golü kaçırırken atılan 2. golde ise asist yaptı. Maçın 81. dakikasında Ensar’ın pası ile Nevzat güzel bir gol attı ve 2-0 öne geçtik. Bu golden hemen sonra rakip Karaköprü Belediyespor sağ taraftan gelen orta ile golü bulurken golde kalecimiz Orhan’ın yapacağı hiçbir şey yoktu. Oyunda tam rahatladık dediğimiz anda müsabaka 2-1 olmuş ve maçın hakemi müsabakaya 6 dakika ilave ettiği için uzatma dakikalarında şuursuzca atak geliştiren Karaköprü Belediyespor olurken biz hop oturup hop kalktık. Maçın son düdüğü ile bu kritik maçı üç puan ile kapatmış olduk.  Alınan üç puanın çok değerli olduğunu düşünüyorum. Maçın hakemine gelecek olursak son 2 haftada hakemler çok kolay penaltı çalarak kötü müsabaka yönetiyorlar. İlerleyen haftalarda inşallah bir hakem faciası daha olmaz.

SAKATLAR VE CEZALILAR FAZLA

Takımızda Metin, Bulut, Mutlu sakatlığı nedeni ile oynayamazken çok ihtiyacımız olan maçlarda oynamaları Düzcespor’a çok fayda sağlayacak. Cezası biten kalecimiz Furkan ve orta sahamızda görev yapan Bilal kadroya dahil olurken Malik ise cezalı duruma düştü.