Liglerde yapılan müsabakalarda takımların sürekli şikayetçi oldukları hakem kararları gündemden düşmüyor. Konuyla ilgili olarak Türkiye Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Düzce Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Tekin açıklamalarda bulundu. Ersan Tekin '' FİFA'nın belirlediği ve Ulusal Federasyonu'muzun yayınladığı oyun kurallarına göre yönetilir.

Futbol oyun kurallarında açıkça müsabakayı oyun kurallarınca atanmış hakem tarafından uygulandığı söylenir. Sahada yorum yapma hakkı sadece hakeme verilmiştir. Hakem saha da tarafsız tek kişidir. Kuralları yorumlarken kendi bilgi birikimi ve bakış açısıyla bunu yapar. Bu hakemin saha da hiç hata yapmadan müsabakayı yönetmesi olanıdır. Ancak gerçekte sahada olan herkes gibi hakemde hata yapmaktadır. İstenen, bu hatalar yüzünden hiçbir takımın zarar görmemesidir. Ancak biz bu hataları en aza indirmek için haftanın belli periyotlarında TFF Merkez Hakem Kurulu'nun görevlendirdiği bir hakem hocasıyla dersler yapılmaktadır.

Aynı pozisyon için iki kulübü düşündüğümüzde farklı tepkiler vermektedir. Hangisinin doğru söylediği ya da doğru yorumladığını sadece ve sadece oyun kuralları belirler. Bunu da sahada hakem karar verir. Takımlar müsabakalardan sonra taraf oldukları için kendi pencerelerinden yorumlarlar. Hakem ise o takım ya da bu takım değil futbol oyun kurallarına göre yorumlar'' dedi