Etkinliklerin başlaması dolasıyla İstanbul Caddesi'nde düzenlenen kortej yürüyüşüne katılan sporcular ve vatandaşlar bando eşliğinde etkinliklerin yapılacağı Anıt Park Meydanı'na kadar yürüdü.


 


Anıt Park’ta saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, ‘’Gençlik ve Spor Bakanlığına ile Amatör Spor Federasyonları Konfederasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği Amatör Spor Haftası 81 il de olduğu gibi, ilimizde ve ilçelerimizde hafta boyu çeşitli sportif aktivitelerle bugün itibariyle kutlamaya başlanacaktır. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, Amatör Spor Haftası kapsamında yapılan etkinlikler planlanan faaliyetlerle halkımızı düzenli fiziksel aktiviteye alışkanlığına özendirmek, spor merkezlerimiz de spora yeni başlayan çocuklarımıza müsabaka tecrübesi kazandırmak, yetenek taraması yapılarak spora yönlenmiş olan çocuklarımızı bağlı oldukları kulüpleri ve sporcuları halkımıza tanıtılması hedeflenmektedir.‘’ dedi.
 


Genel hedeflerinin çocuklara ve gençlere sporu sevdirmek, kötü alışkanlıklara karşı korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı bireyler olmasını sağlamak, vatanını ve milletini seven sporcular olarak yetiştirmek olduğunu belirten Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci şunları kaydetti:
‘’ Ülkemizde topyekûn spor bilinci ve kültürü oluşması, spor kültürünün yayılması ve her hanede spor yapan kişi sayısını arttırmak kurumsal olarak hedeflerimiz arasında yer almaktadır.’’
 


Düzce Amatör Spor Kulübü Başkanı Bayram Ali Kubilay şunları kaydetti:
‘’Spor faaliyetlerinde elde edilen başarılar bir milletin kudretini, imkânlarını, medeni kabiliyetini ve istikbale bakış açısını ortaya koyan önemli göstergelerden birini oluşturmaktadır. Spor bir milletin gençlerinin ona ayakta tutmasını sağlar, her yıl Ekim ayının ilk haftasında coşkuyla kutlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri gençlerin spor kültürünü arttırmakta ve sporun daha iyi kavranması yönünde ışık tutmaktadır. Gençler geleceğimizdir özgüveni yüksek dinç ve sağlıklı bir geleceğimiz olsun istiyorsak yarınlarımız olan gençlere gerekli değeri verip onları iyi eyitmeliyiz. Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında ödüllendireceğimiz ulusal ve uluslararası derece almış sporcularımızı ve çalıştırıcılarını tebrik ediyorum kendilerinin diğer sporcularımıza da örnek olmalarını diliyorum. Gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan korumanın yolunun spordan geçtiğini unutmamalıyız. Onlara spor yapacak güzel mekânlar hazırlamak hepimizin ortak görevidir spor ne kazanma hırsı ne kaybetme korkusudur tek kelimeyle özgüvendir.’’



Program Düzce Üniversitesi Korumalı Futbol Takımı ve güreş branşlarındaki sporcuların gösterileri ile devam etti. Hikmet Akın Ortaokulu öğrencilerinin oynadığı halk oyunu ile etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
 


Son olarak Düzce’de ki dereceli sporculara hediye takdim edilerek etkinlik sona erdi.



HABER: S.AYDINLI