Türkiye Futbol Federasyonu, bir açıklama yayımladı ve kulüplerin uyması gereken kuralları sıraladı. TFF, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Müsabaka günü saat 10:00’da yapılacak olan Müsabaka Organizasyon Toplantısına; Federasyon Temsilcileri Hakem, Müsabaka Güvenlik Amiri, kulüplerin birer yetkilisi, TFF Sağlık Tedbirleri Kontrolörü, her iki kulübün Kulüp Doktoru, Akreditasyon Sorumlusu, Kulüp Güvenlik Sorumlusu, Özel Güvenlik Sorumlusu ve Stadyum Müdürünün katılması zorunludur. Toplantıda sosyal mesafe gözetilerek oturma düzeni sağlanır.

Takım araçları ve hakem araçları stadyuma en az 15 dakika zaman farkı ile giriş yapmalı ve aynı zaman farkı ile stadyumu terk etmelidir.

Takım otobüsleri, takım malzeme araçları, hakem araçlarının birbirlerine uzak mesafede park etmeleri gerekmektedir.

Müsabaka esnasında T Alanında, yedek kulübesinde bulunması gereken kişiler, hakemler, TFF Güvenlik ve Akreditasyondan Sorumlu Temsilci, Müsabaka Güvenlik Amiri, VAR görevlisi (1 kişi), yayıncı kuruluş saha içi görevlisi(1 kişi), akredite edilmiş özel güvenlik personeli, ev sahibi kulüp Genel Müdürü veya Stadyum Müdürü dışında kimse bulunamaz. Soyunma odası koridorlarına sahada ve T Alanında bulunabilecek kişiler haricinde kişilerin giriş çıkışları yasaktır.

Müsabakada taç çizgilerinde 2’şer, kale arkalarında 1’er olmak üzere 6 top toplayıcı görev yapar. Top toplayıcıların yaşları 18 ile 25 yaş arasında olmalıdır.

Top toplayıcılar eldiven ve maske takmalıdır. Her top toplayıcıda topları dezenfekte etmek için dezenfektan ile hijyenik tek kullanımlık bez bulunmalıdır.

Müsabakalarda en az 15 top kullanılır. Müsabaka toplarının maç gününde ev sahibi kulüp görevlileri tarafından dezenfekte edilmesi, kapalı bir alanda muhafaza edilerek, Hakem tarafından toplar teslim alınıncaya kadar kimsenin temas etmesine izin verilmemesi zorunludur. Topların eşit aralıklarla saha kenarına dizilmesi sağlanır.

Maç öncesi, devre arası ve maç sonunda müsabaka topları dezenfekte edilir.”