Öncü TV’nin ekran klasiği Sportmence programına canlı telefon bağlantısında katılan Düzcespor’un başarılı ve deneyimli Teknik Direktörü Yavuz İncedal, Düzcespor’un sezon başından bu yana başarılı olması için yapılan çalışmaları değerlendirerek, “Düzcespor, yeni kurulan bir takım.  Çok değişik karakterli oyuncu grupları geldi, hepsi bir birinden değerli. Geçen yıldan bir kaptan Nevzat vardı.  Yeniden bir takım inşaat etmek, bunların uyumunu sağlamak gerçekten kolay değil. Öncelikle belirli bir strateji üzerinden gittik. Dedik ki; önce futbolcu karakterleri.  Hedefe getirecek, uyumlu oyuncular olsun.  Kısa sürede uyum sorununu çözecek tecrübeye sahip olsunlar dedik. Bunda başarılı olduk.

Ama bunun için belirli bir mesafe kat etmek gerekiyordu.  İkinci ana planımız ise yukarıda bir yeri sağlam bir yeri elde etmekti. Biz çünkü yarışmacı bir takımımız. Oyuncu yetiştiren bir takım değiliz. Yarışmacı bir takım olduğumuz için oyuncularımızı ona göre seçtik.  Bizi yukarıda tutabilecek ortamı da yarattık. Bizde bu da her geçen gün özgüveni artırdı. Yönetim kurulumuz ve başkanımız bize her konuda desteğini esirgemedi, Bize ve takıma her zaman güveni olduğunu söyledi.  Taraftarlarımız devreye girdi, takımımıza bir güç ve enerji verdi.  Biz bir ve iki strateji de başarılı olduk.   3. stratejimiz ise şampiyonluğa giden yolu açmamız gerektiğiydi. Bu da bir takım olgusu, karakterlerin uyumu,  şampiyonluk yoluna gidebilecek bir yapıyı oluşturmaktı.  Biz biri ve ikiyi aştık. Şimdi,  üçüncü aşama dediğimiz şampiyonluk yolundaki aldığımız mesafeyi devam ettirmek istiyoruz.”

“LİGİN UZUN BİR MARATON, GRUBUMUZ ZOR BİR GRUP”

İncedal ligin uzun bir yol olduğunu vurgulayarak, “ Tabii ki lig uzun bir maraton, 14 haftalık bir periyot. Grubumuz çok güçlü takımlardan oluşan bir grup.  Her maç final havasında olacak. Ortaya şöyle bir sunum yaptık. Maç maç düşünerek gidelim.  Bazen sahada istediğiniz oyunu yansıtamaya bilirsiniz. Rakiplerin size karşı katı defans tutumları, bizim o mevkilerdeki geçişlerimizi final paslarına bize müsaade etmediler. Onu için maçların 1-0 bitme nedenleri buna bağlı.  Bu grupta 4 takım düşecek. 5 takım şampiyonluğa oynuyor. Özetlersek dirençli ne yaptığını bilen istikrarı koruyan, kadro istikrarını koruyan skor istikrarı koruyan bir anlayışı ortaya koyduk.  Sizin de dediğiniz gibi şampiyonlar ligi bir grup. İsteseniz böyle bir grup oluşturamazsınız.” ifadesinde bulundu.  

“DESTEKLERİNİ BİZDEN ESİRGEMESİNLER, O ZAMAN BAŞARI GELİR”

Yavuz İncedal canlı telefon bağlantısında Düzcelilere ve kent dinamiklerini de seslendi ve İskenderunspor’dan örnekler verdi: “Düzcespor taraftarı takımlarını çok seviyor. Bu takıma, bu çocuklara daha çok destek versinler. 14 haftalık periyodlarda değişkenlikler olabilir. Yılmasınlar. Bakın İskenderun Iğdır’a gidiyor, yeniliyor. Dönüşte, 1 kilometrelik bir konvoyla mağlup olmuş bir takımı karşılıyor, İskenderunlular. Hava alanından alıp şehre getiriyorlar. Bu çok önemli bir olay. Düzcespor taraftarları takımlarını yalnız bırakmasınlar, biz bize güvendiklerini çok iyi biliyoruz.  Buradan bir de kent dinamiklerine seslenmek istiyorum: Bu gün Düzcespor’un yanında yoksak,  ne zaman olunacak?   Düzce bir futbol kenti bunu da çok iyi biliyorum.  Hep beraber olmanın zamanı. Şampiyonluk istenen duyguyu da iyide biliyorum. Antrenörlük hayatımın yüzde 60’ı şampiyonluklarla play off finalleriyle geçti. Bu duyguyu çok iyi biliyorum.  Kentin insanları başarı ve şampiyonluk isterlerse o takımın etrafında kenetlenirler.  O takımda başarılı olmak için koşar.  Düzce spora destek olan bir taraftar grubu var. Bize destek olan herkese bir kere daha teşekkür ediyorum. Bir takımın başarısı için taraftar grubunun, yönetimin, futbolcunun ve teknik heyetin ve medyanın eli değmiyorsa başarı yoktur.  Bu elementler bir arada olursa başarı gelir.  Bu gün bu yolda gidiyorsak, bu da   destekle yürümüştür. Düzcespor’un, yönetim kurulunun ve başkanımızın, sporcularımın, ben teknik heyetimin bu saatte sonra çok büyük desteğe ihtiyacı var bunu esirgemesinler.   Sonuçta bizim başarılı olacağımıza inanıyorum. “

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ