Süper Lig U19 finallerinde, 14 Mart - 20 Haziran 2021 tarihleri arasında oynanan normal sezon maçlarında ilk sekiz sırayı alan; Galatasaray A.Ş., Trabzonspor A.Ş., Medipol Başakşehir FK, Alanyaspor, Kasımpaşa A.Ş., Fenerbahçe A.Ş., Göztepe A.Ş. ve Beşiktaş A.Ş. mücadele edecek.

TFF 1.Lig U19 finallerine ise 13 Mart'ta başlayıp 19 Mart'ta biten normal sezonu ilk 8'de bitiren; Yılport Samsunspor, Altınordu, İstanbulspor A.Ş., Balıkesirspor, Bandırmaspor, Bursaspor, Adanaspor A.Ş. ve Adana Demirspor A.Ş. katılacak.

Tek maçlı eliminasyon sistemiyle oynanacak finallerde normal sezon sıralamasına bağlı olarak her kategoride ayrı ayrı 1.sıradaki takım 8. ile, 2.sıradaki takım 7. ile, 3.sıradaki takım 6.ile ve 4.sıradaki takım 5.ile yarı finale çıkabilmek için karşı karşıya gelecek. Yarı final eşleşmeleri organizasyon merkezinde yapılacak kura çekimi ile belirlenecek. Karşılaşmalarda normal sürenin eşitlikle tamamlanması durumunda 15'er dakikalık iki uzatma devresi oynanacak. Beraberlik yine bozulmazsa penaltı vuruşlarına geçilecek. Müsabakalarda VAR sistemi uygulanacak.

Süper Lig U19'un finali 13 Temmuz'da, TFF 1.Lig U19'un finali ise 10 Temmuz'da oynanacak. Süper Lig U19'un şampiyonu ülkemizi önümüzdeki sezon UEFA Gençlik Ligi'nde temsil edecek. Süper Lig U19'da üçüncülük maçı dışındaki tüm karşılaşmalar ile TFF 1.Lig U19'un finali A Spor'dan canlı olarak yayınlanacak.