Büyük bir başarı elde ederek 2. lige çıkan şampiyon Düzcespor’a yaptığı bağışla, tüm Düzce halkının gönlünde taht kuran Türkseven Şirketler Grubu Onursal Başkanı Ömer Faruk Türkseven, konuk olduğu Öncü TV’nin “Kitabın Ortasından” programının ikinci bölümünde Düzce iş dünyasına, bürokrasiye, siyasete ve tüm Düzce halkına ‘Düzcespor’a destek çıkın’ çağrısını yeniledi.

“Düzcespor bizim gururumuz”

Düzcespor’un tüm Düzceliler’in gururu olduğuna dikkat çeken Tükseven, “Esnaf odalarımız hepsinin yöneticileri değerli kardeşlerimiz, bir dönem değil, iki değil defalardır esnaf odalarının başındasınız; Düzcespor için ne yaptınız? Ben bilemiyorum, siz biliyor musunuz? Varsa da çıksınlar, buraya gelip konuşsunlar. Ticaret odası başkanımız, benim çocukluk arkadaşım, kardeşim ne yaptın? Ticaretin başı sensin, ticaret adamlarını topladın mı? Düzcespor bizim gururumuz. Ticaret odası olarak ne yaparsan yap, Düzcespor’un yaşattığı gururu ve tanıtımı yapabilir misin? Düzcespor Düzce’mizi Türkiye’ye duyurdu. Ben Düzce’nin tanıtımına bakıyorum. Esnaf odaları, ticaret odaları siz kendi içinizde yuvarlanıyorsunuz. Ne yaptığınızı bilmiyoruz, halk da bilmiyor.“ dedi.

“Kapoğlu yol haritasını çizecek ki Başkan Özlü de katılsın”

Türkseven şöyle devam etti: “Öncelikle Gökhan Kapoğlu yola çıkacak, yol haritasını, projesini çizecek ki Faruk Özlü de katılsın. O kurumun Başkanı Gökhan Kapoğlu, Faruk Özlü Düzce’nin başkanı karıştırmayalım. Gökhan başkan eksiklerini, ihtiyacı olanları söyleyecek ki, Faruk Özlü katılacak. Bu öncülük Gökhan Kapoğlu ve ekibinin işi çünkü başkan sensin. Her şeyi Düzce Belediyesi yapacaksa o zaman Düzce Belediyesi sevinsin.” diye konuştu.   

“Bu işler gönül bağı olmadan olmuyor”

Düzcespor’a destek için birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Türkseven, “Gökhan başkanımız biraz daha yorulacak, ticaret odası başkanımız siz de yorulacaksınız, milletvekillerimiz de yorulacak, bu gönül işi. Mevzuatı, bir iş adamı olarak ben bilemiyorum. Gökhan başkan bunları liste halinde çıkaracak. Bize kimler, nasıl yardım yapabiliyor, belirleyecek. Düzce’ye gelen sanayicilerimizi de “Ver” demek olmaz. “Vereceksin!” de olmaz, bu gönül işi, gönül bağı kuracaksın. Organize sanayideki yönetimle gönül bağı kuracaksın, ticaret odasıyla gönül bağı kuracaksın, valimizle gönül bağı kuracaksın. Burada Gökhan Başkanımıza çok iş düşüyor. Bu işler gönül bağı olmadan olmuyor.”

“Bir araya gelmek lazım”

“Bu organizasyonu yapacak olan Kulüp Başkanı Gökhan Kapoğlu’dur.” diyen iş insanı Türkseven, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İş adamlarını ziyaret edecek. Onlara Düzcespor’un bayrağını götürecek. Atkısını, formasını hediye edecek. Onları Düzcesporlu yapacak. Tabii yanında organize sanayi müdürleri, milletvekillerimiz, ticaret odası başkanı olacak. Siz başkansanız başkanlığınızı göstereceksiniz. O da Düzcespor başkanı birlikte yorulacaksınız. Oda başkanlarımız Mustafa Kayıkcı, sendika başkanlarımız Düzce’de yüzlerce insan çalıştırıyorsunuz. Gökhan başkanı ziyarete gidin. Siz bunu yaparsanız iş adamları da sizin yanınızda olur. Birlik-bütünlük böyle sağlanır. Sen bana gelmeyeceksin, ben sana gelmeyeceğim, Düzcespor 1. lige çıkacakmış, o zaman 3. lige düşer. Ticaret başka, Düzcespor başka. Bir araya gelmek lazım. Tekrar söylüyorum Gökhan başkanım, sen gideceksin çünkü Düzce’yi temsil eden bir kurumun başında oturuyorsun.” şeklinde konuştu.

“Düzcespor için taşıyabileceğim yükü taşımaya hazırım”

Düzcespor için her zaman desteğe hazır olduğunu ifade eden Türkseven,“Ben doğru bildiğimi doğru konuşuyorum. Kimseyi üzmek, kırmak istemem, hiç haddime değil. Üstüme vazife değil. Kimseyle bir husumetim olmasını kesinlikle istemem, yanlış bir şey konuştuysam özür diliyorum. Hata yaptıysam hatamı kabul edebilecek, kabiliyette bir insanım. Hacı babamın çok güzel bir lafı var; ‘Biz ne kimseye tükürdük, ne de kimseyi kendimize tükürttürdük.’ Yüzyıllardan beri böyle gelen bir aileyiz. Herkesin başımızın üzerinde yeri var. Sıkıntısı olanın yanında olmaya gayret eden bir aile ve şirketler topluluğuyuz. Düzce’ye yatırım yapmış, gönül vermiş çok değerli birçok iş adamımız var, Düzceliler var. Düzce’ye ekmek kapısı açmış, dışarıdan gelen çok kıymetli iş insanlarımız var. Bu insanları da tanıtmamız lazım. Biz bu televizyonu satın aldığımız zaman dedim ki, “Ben bu televizyonu Düzce halkı için, Düzce esnafı için, Düzce bürokratı için aldım. Bu hepimizin.” Bu televizyonda Düzce’de çivi çakmış adamı tanıtalım. Adam bir şey imal ediyorsa, bu adamı tanıtalım. Bu televizyon, bu radyo, bu gazete boşu boşuna kendi kendine konuşmasın. “Düzce’nin değerlerini tanıtalım.” dedim. Yine tekrarlıyorum, “Sayın başkanım gel sen de tanıt.” Düzcespor için taşıyabileceğim yükü taşımaya hazırım.” açıklamalarında bulundu.