2. Tur’da kupaya dâhil olan ve penaltılarda rakibi İçel İdman Yurdu’nu devirerek tur atlayan temsilcimiz Düzcespor’un kura sonucunda rakibi, 2 Lig takımlarından Hekimoğlu Trabzon oldu. Başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çeken Trabzon ekibiyle ilgili detaylar merak konusu oldu.

Bir köy takımı olarak kuruldu

Hekimoğlu Trabzon adıyla mücadele eden takım 1986 yılında Trabzon’un merkeze bağlı Düzyurt Köyü halkı tarafından yeşil-turuncu renklerle Düzyurtspor adıyla kuruldu. Uzun yıllar Trabzon 2. Amatör Küme’de mücadele veren kulüp, 2004-2005 Futbol sezonunda 2. Amatör Küme’de namağlup şampiyon olarak 1. Amatör Küme’ye yükselmeye hak kazandı.

2. Lig’e çıkan ilk köy takımı oldu

Liglerde önemli başarılara imza atan Düzyurtspor 2011-2012 Futbol sezonunda Trabzon Amatör Şampiyonu olarak Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi. İlk sezonunda Bölgesel Amatör Ligi 3. sırada tamamlayan takım bir yıl sonra ligin bitimine bir hafta kala TFF 3. Lig’e çıkma başarısı gösterdi. 3. Lig 2. Grup’ta mücadele veren takım aynı yıl Türkiye 2. Lig B kategorisine yükselerek “ Türkiye’de 2. Lig’e çıkan ilk köy takımı” unvanını aldı.

Şirketleşme başarı getirdi, 2017’de bugünkü ismini aldı

2. Lig serüveni kısa süren Düzyurtspor bir yıl sonra yeniden 3. Lig’e geri döndü. 2014 -2015 sezonunda şirketleşme yoluna giden kulüp, adını Baysal İnşaat Düzyurtspor A.Ş. olarak değiştirdi ve şirket hisseleri kulüp yönetim kurulu tarafından paylaştırıldı. 2017-2018 sezonundaysa kulübün ismi “ Hekimoğlu Trabzon Sportif A.Ş” olarak değiştirilirken renkleri de Lacivert Kırmızı Beyaz olarak belirlendi. Yeniden 2. Lig’e yükselmeyi başaran Hekimoğlu Trabzon 2019-2020 sezonunu 3., 2020-2021 sezonunu ise 2. sırada tamamlayarak 1.Lig’in kapısından döndü. Bu sezon da 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Hekimoğlu, ilk 4 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik aldı.

Geçen sezon kupada Kayserispor’u eledi

Yoluna namağlup olarak devam eden Trabzon ekibi geçtiğimiz yıl Türkiye Kupası 4. turunda deplasmanda oynadığı Süper Lig ekibi Kayserispor’u penaltılarla yenerek üst tura çıkmasıyla da spor kamuoyunun dikkatini çekmişti. Kupada 5. Tur’a kadar yükselen Hekimoğlu, burada bir diğer Siper Lig temsilcisi Yeni Malatyaspor’a 5-0 yenilerek kupaya veda etti.

Teknik direktörü Şenol Güneş’in kardeşi Bahaddin Güneş

Kulübün Başkanlığını Hekimoğlu Döküm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu yapıyor. Teknik Direktörlük görevini ise bu sezon A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş’in kardeşi Bahaddin Güneş üstlendi. Kulüp maçlarını bin 820 kapasiteli Yavuz Selim Stadı’nda oynuyor.

Düzcespor, Trabzon deplasmanına gidecek

Düzcespor’un kupadaki zor rakibi Hekimoğlu Trabzon, bir köy takımı olarak başladığı spor hayatına dikkat çeken başarılar ekleyerek 2. Lig’de devam ediyor. Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur eleme maçları kapsamında Düzcespor deplasmanda Hekimoğlu Trabzon ile 26, 27 ve 28 Ekim tarihlerinde birinde karşılaşacak. Takvim önümüzdeki günlerde belli olacak.

Öncü Spor Servisi