Düzce’de hava kirliliğin zirve yaparak insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmasının ardından sorunun kaynağını belirlemek üzere yapılan çalışmalar tamamlandı.

Aralık ayı başında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen heyetin hava kirliliğine neden olan etkenlerin belirlenmesine yönelik yaptığı çalışma ve görüşmeler sonrasında 8 Aralık tarihinde bakanlığa ait mobil ölçüm araç Düzce’ye gelmişti. Aracın şehrin belli bölgelerinde ölçümler yaparak numune alım işlemleri tamamlandı.

ANALİZ İŞLEMİ BAŞLADI

Hava kirliliğine neden olan kaynakların oranlarının belirlenmesi, ilave ölçüm noktaları ve ölçüm periyoduna ilişkin programın belirlendiği toplantıda,  numunelerin analiz edilerek kaynakların nihai tespitine yönelik çalışmaların bugün itibari ile başladığı belirtildi. Çıkan analiz raporlarına göre çözümlerin hayata geçirilmesi noktasında adımlar atılacak.

VALİ ATAY BAŞKANLIĞINDA TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Öte yandan bugün Vali Cevdet Atay başkanlığında Düzce’nin Hava Kalitesine Yönelik Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Çevresel Etki Değerlendirilmesi, İzin ve Denetim (ÇED) Genel Müdür Yardımcısı Haluk Şahin Yazgı ve yetkililerinin katılımıyla yapılan toplantıda kentteki hava kirliliğinde son durum ile beraber atılacak mücadele adımları görüşüldü.

HABER: Mehmet GÜNESEN