2018-2019 sezonunda TFF 3. Lig 2 Grupta mücadele veren Düzcespor kemik kadrosundan birçok isimle yol ayrılığı yaşadı.

Kırşehir Beeldiyespor’un şampiyon olarak tamamladığı; Erokspor, Van BBSK, Karşıyaka ve Kızılcabölükspor gibi takımların play-off oynama fırsatı yakalayarak tamamlandığı maratonda Düzcespor 43 puan ile 13’üncü oldu.
34 haftalık periyotta gerçekleştirilen karşılaşmaların çoğunda forma giyen ve performansları ile adeta ilk 11’in vazgeçilmezi olan birçok futbolcu sezon öncesinde kulüp ile yol ayrılığı yaşadı.

İşte kadroda varlıklarını hissettiren o futbolcuların yeni adresleri:


Gökhan Siverek – Ergene Velimeşespor



Eskişehirspor’dan transfer edilen ve geçtiğimiz sezon Kırmızı – Lacivertli takımın kalesini savunan Gökhan Siverek, maçların büyük bir çoğunluğunda ilk 11’de yer alırken, adeta yıldızlaştığı bir sezonu geride bıraktı.

Ligde 33 karşılaşmada forma giyen ve 1 numaralı forma ile taraftarın gönlünde taht kuran deneyimli futbolcu yeni sezona Ergene Velimeşespor’da başlayacak.

Tekirdağ ekibi ile 2. Lig Kırmızı Grup’ta yarışacak olan Siverek, forma savaşında Emre Yılmaz, Cemal Can Düzce ve Emre Güler gibi isimlerle mücadele edecek.
 

Muhammed Can - Kulüpsüz



Geçtiğimiz sezon Turgutluspor’dan transfer edilen, zaman zaman kulübede otursa da çoğu zaman ilk 11’de yer alma başarısı gösteren Muhammed Can, yeni sezon öncesinde Düzcespor ile yollarını ayırdı.

27 karşılaşmada sahada yer alan genç futbolcu, toplamda 1.811 dakika oyunda kaldı.

Henüz herhangi bir takımla anlaşma sağlayamayan Muhammed Can’ın yeni takım arayışları sürüyor.
 

Mehmet Kuruoğlu - Turgutluspor




Asıl mevkisi stoper olan ancak sezonun büyük bir çoğunluğunda ön libero olarak görev yapan Mehmet Kuruoğlu da kulüpten ayılan bir diğer önemli isim oldu.

İlk 11’de vazgeçilmez haline gelen, 30 karşılaşmada forma giyen ve çoğu maçta 90 dakika sahada kalan Kuruoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyespor’dan geldiği Düzcespor’da bir sezon forma giydi ve Turgutluspor’la anlaştı.

Geride bıraktığımız sezon Düzcespor’un başında bulunan Cüneyt Biçer’in yeni ekibinde de yer alan Kuruoğlu, mevcut kadro derinliği ile yeni takımında ilk 11’de yer alacak gibi görünüyor.
 

Kadir Yazıcı - Altayspor



Sol bek mevkiinde görev yapan genç futbolcu kiralık olarak katıldığı kırmızı lacivertli kulüpte 29 karşılaşmada sahadaydı. Oldukça fazla ismin mücadele verdiği sol bek mevkiinde adeta vazgeçilmez olan genç futbolcu, 2.539 dakika mücadele gösterdi.

1 gol ve 1 asist istatistiği yakalayan Kadir Yazıcı, anlaşma gereği sezon sonu itibari ile takımda ayrıldı.

Kiralık olarak geldiği Altayspor’a dönen yetenekli futbolcunun yeni sezonda başka bir takıma gönderilip gönderilmeyeceği henüz belli değil.

 
Erkan Çam – Samsunspor



Yaşanan hoca değişiklikleri ile ilerleyen haftalarda sıklıkla süre almaya başlayan sağ bek futbolcusu 19 maçta görev yaptı.

Takımın deneyimli isimlerinden Enver Ayyıldız ile forma mücadelesi veren Çam, Samsunspor’dan kiralanarak katıldığı Düzcespor’dan sezon sonu itibari ile ayrıldı.

Oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Samsunspor’un genç utbolcuyu başka bir takıma kiralayıp kiralamayacağı henüz bilinmiyor.
 

Yusuf Emre Alyaprak – Adana Demirspor



Çok fazla forma şansı bulamayan Yusuf Emre Alyaprak toplamda 7 karşılaşmada sahaya çıktı. 179 dakika sahada kalan 19 yaşındaki futbolcu çok varlık gösteremedi ve sezonun çoğunu kulübeden takip etti.

Takıma kiralandığı Adana Demirspor U-21 takımına geri dönen genç orta saha futbolcusu sezon başı itibari ile A takım kadrosunda yer alıyor.
 

Mehmet Ersavaş – Nazilli Belediyespor



2018 yazında Nazilli Belediyespor ile yollarını ayıran ve kırmızı lacivertli takıma imza atan Mehmet Ersavaş, eski takımının yolunu tuttu.

Düzcespor’da sıklıkla kadroda yer alan Ersavaş, gördüğü kartlarla gündeme gelirken, 23 maçta görev yaptı. 1.628 dakika sahada kalan Ersavaş, 2 gol atma başarısı gösterdi.
 

Salih Sefercik – Kastamonu 1966



Düzcespor’un sezon başında Kastamonu 1966’dan kadrosuna kattığı tecrübeli futbolcu takımda bulunduğu süre zarfında orta sahanın vazgeçilmezlerinden oldu.

Performansı ile zaman zaman eleştiri oklarının hedefi olan 35 yaşındaki ön liberonun kırmızı lacivert macerası kısa sürdü. Ara transfer döneminde takımla yolları ayrılan Sefercik, 14 karşılaşmada forma giymiş ve 1.242 dakika süre almıştı.

Diyarbekirspor ile anlaşan ve bu ekiple 8 karşılaşmada kadroya giren orta saha futbolcusu 425 dakika sahada kaldı. Buradaki macerası da kısa süren Salih Sefercik nisan ayında serbest kırken, sezon öncesine eski takımı Kastamonu 1966 ile yeniden anlaşmaya vardı.

 
Alperen Doğan - Kulüpsüz



Düzcespor’da istikrarlı bir şekilde forma şansı bulan bir diğer futbolcu ise Alperen Doğan oldu. Bonservisi 1. Lig ekiplerinden İstanbulspor’da olan kanat futbolcusunun da Düzcespor macerası yarım sezon sürdü.

Takımda bulunduğu süre zarfında sağ kanadın vazgeçilmezleri arasında olan Doğan, 16 maçta forma giydi ve 2 gol, 1 asistlik istatistik yakaladı.

Sezon ortasında takımdan ayrılan kanat futbolcusu sezonu Yeniorduspor’da tamamladı. Kiralık anlaşmasının bitmesi ile İstanbulspor’a dönen Alperen Doğan şu anda kulüpsüz durumda.

 
İsmail Köse – Ci Group Buca



Düzcespor’da sezonun en flaş isimlerinden biri olan İsmail Köse sezon başında Süper Lig ekibi Göztepe’den kiralanmıştı.

Takımın sol kanadından ve forvet arkasında görev yapan 10 numaralı futbolcu birçok maçta kilit rol oynadı. 28 maçta kırmızı lacivertli formayı terleten Köse, attığı 9 gol ve yaptığı 2 asistle takımın önemli futbolcuları arasında yer aldı.

2.346 dakika sahada kalan futbolcu başarılı performansı ardından Göztepe ile sözleşme uzatmadı ve Ci Group Buca ile anlaşma sağladı.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU