Düzce Gençlikspor bünyesinde yeni kurulan Judo Takımı kış sezonunu geride bıraktı. Kasım ayı itibariyle kurulan ve kısa süre içerisinde toparlanan takım yaptığı müsabakalarda başarılı sonuçlar aldı. Takımın Antrenörü Ayhan Alayıldız, geçen kış sezonu ile ilgili olarak değerlendirmede bulundu. Sezonu verimli olarak bulan Ayhan Alayıldız, okul döneminde çalışmaların iyi geçtiğini vurguladı.

Bu derecede kısa bir zaman içerisinde başarılı olunmasını azimli bir çalışmaya ve destek verenlere bağlayan Alayıldız, bu durumun 6 Aylık kısa sürede büyük başarı olarak değerlendirildiğini kaydetti. Kısa vadede değil daha uzun bir süre için çalışmalarda bulunduklarını belirten Alayıldız, bir amaçlarınında olimpiyatlara oyuncu yetiştirmek olduğunu vurguladı. Kısa sürede elde edilen büyük başarılara sevinmeye ya da başarısızlıkta üzülmeye gerek olamadığına değinen Alayıldız, sporcuların üzerinde aşırı bir baskı kurmak istemediklerinide belirtti. Antrenör Ayhan Alayıldız 15-16 yaşlarındaki başarılı çocukları kaçırmak istemediklerini vurgularken, kalıcı başarıların uzun vadede tecrübeyle oluşacağını ve bundada yaşın çok önemli olduğunu söyledi.

Yaz Spor Okulu için değerlendirme

Antrenör Ayhan Alayıldız yaz Spor Okulları içinde açıklamalarda bulundu. '' Yaz okulları sayesinde, belirlenen amaçlar doğrultusunda profosyonelliği yakalama imkanı doğuyor.Elit sporcu yetiştirmekte arama- tarama yapabilmek için yaz spor okulları en iyi etken. Antrenörlere sporcu bulmalarında kolaylık sağladıkları için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum.'' dedi

Yaz sezonu

Yapılacak olan müsabakalarla hazırlıklarına devam eden judo takımı yazı boş geçirmek istemiyor. Eylül ayında yapılacak olan minikler Türkiye Şampiyonası'na katılacak olan takım için Ayhan Alayıldız bu şampiyonayı Düzce'ye almak istediklerini belirtti. Konuyla ilgili olarak Judo Federasyonu'na talepte bulunarak görüşmeler yaptıklarını kaydeden Alayıldız, sonucu beklediklerini ekledi.

Yaz döneminde çocukların tatil moduna girmesi ile performans düşüşü yaşandığınıda dile getiren Alayıldız Dinlenme periyotlarını ayarladıklarını ve bu döneme uyguladıklarını belirtti.”Gençler kategorisinde Ekim ayı sonunda Türkiye Şampiyonası'na katılacağız. Bu spor branşında büyük masraflar yok. Federasyon'a yatırılması gereken paralar var. Türkiye şampiyonalarına katıldığımızda maddi sıkıntılarla karşılaşıyoruz.” diyen Alayıldız, ailelerden ve spornsorlardan ufak tefek yardımlar olduğunu ifade etti.

Yaz Spor Okullarında başlayan, Türkiye ve Uluslar arası başarıları bulunanan Antrenör Ayhan Alayıldız, sporda kalkınma isteniliyorsa bütün olunması gerektiğini söyleyerek, desteği olan herkese teşekkür etti.