Düzcespor Şıralık Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda, finansal sıkıntılar yaşayan Düzcespor için kampanya başlatıldı.

Yeni sezon hazırlıklara öncesinde borç yükünü azaltmak isteyen kulübe destek toplamak için bir araya gelen Düzcespor Yöneticileri ve Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü kampanyanın startını verdi.

10 Bin TL’lik İlk bağışı yapan Başkan Özlü, 150 Düzceli’nin bu desteği vermesi ve belediyenin 1.5 milyon katkısı ile finansal sorunların büyük ölçüde aşılacağını belirtti.



“Düzce'nin takımına sahip çıkması için böyle bir yöntem geliştirdik”


Gerçekleştirilen kampanya hakkında açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü şu bilgileri aktardı:

“Biliyorsunuz Düzcespor’un eskiden beri gelen borçları var. Aslında hiçbir zaman borçsuz olmadı. Fakat bu dönem hem Düzcespor’un mevcut borçlarının ödenmesi hem de yeni sezonda futbolcu transfer edebilmek için birtakım mali planlamalar yapmak gerekiyor. Biz belediye olarak Düzcespor yönetiminde yer almıyoruz, destekliyoruz. Bütün Düzce'nin takımına sahip çıkması için böyle bir yöntem geliştirdik. Bu yöntem başlangıçta Düzcespor’un transfer yapabilmesinin önünü açabilecek olan mali bütçenin oluşturulmasını kapsıyor. Bu bütçe başlangıçta 1 buçuk milyon Türk lirası. Önümüzde ki 10 gün içerisinde 1-1,5 milyon lira kaynağı temin etmek durumundayız. 150 Düzceli’nin 10’ar bin lira bağış yapmasını ön görüyoruz. Gücü yeten bütün hemşerilerimizin bu bağışı yapmasını istiyoruz.  İlk bağışı ben yaptım. Şimdi sıra Düzceliler ’de.”



Yatırımlar yapacağız ama para şu an lazım”

Toplanan paranın kullanma yetkisinin sadece Kulüp Başkanı Orhan Aydın ve yönetimde bulunan Celal Kasapoğlu ile Bayram Ali Kubilay’da olduğunu açıklayan Özlü sözlerini şöyle sürdürdü:

“Unutmayalım bir şehir kendi kulübüne sahip çıkmazsa burada çok mesafe alınamaz. Düzceliler Düzce spora sahip çıkmalı, başarısı için elinden gelen her şeyi sarf etmeli. Sürdürülebilir bir şekilde kulübün finanse edilebilmesi için yatırımlar yapacağız ama para şu an lazım. Düzce Belediyesi olarak yeni sezonda yaklaşık 1,5 milyonluk bir katkı sunacağız. Düzcespor için sürekli gelir getirici projeler önümüzde ki yıllarda yapılacak. Düzcespor’un futbolcu kaynağı amatör spor kulüpleri olacak. Düzce spor ile Amatör kulüpler ile organik bir bağ kuracağız. Yetenekli gençleri alıp Düzcespor’da oynatmamız lazım.“



“Düzcelilerin mutlaka kampanyaya destek vermesi gerekiyor”

Düzcelilerin kulüplerine destek olması gerektiğini ifade eden Düzcespor Kulübü Başkanı Orhan Aydın borç yüküne dikkat çekerek şu şekilde konuştu:

“Yönetim olarak sezonun sonuna kadar 1 milyonun üzerinde bir yardım zaten yapacağız. Elimizde şu an futbolculara vermek için 15’e yakın 1+1 daire var.  Düzcelilerin mutlaka ve mutlaka bu kampanyaya destek vermesi gerekiyor. Bizim zaten şu an 4 milyon borcumuz var. Gelen paraların hiç birinde faydalanamıyoruz. Sağ olsun başkanımız bize destek olacak. Bizde elimizden geleni yapacağız.”



“Çatışan değil, birbiriyle uyumlu şekilde ilerleyen iki takım”


Düzce Belediyespor ve Düzcespor’un birleştirilmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı ve Düzcespor Yönetim Kurulu Üyesi Celal Kasapoğlu, yürütülecek çalışmaları şu ifadelerle duyurdu:

“Düzce Belediyespor çalışmalarına devam edecek. Aynı Düzcespor da olduğu gibi aynı branşlarıyla devam edecek. Bunun için planlama yapıyoruz. Düzce Belediyespor’un zaten başarılı olduğu branşlar var. Bunları dikkate alacağız. Birbiriyle çatışan 2 takım değil birbiriyle uyumlu şekilde ilerleyen bu şehrin iki takımı olarak planlayacağız.”



“15 daireyi Düzcespor lehine satacaklar”


Bir inşaat firmasının Düzcespor’a sağladığı belirtilen katkıya değinen İl Genel Meclis Üyesi ve Düzcespor Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Ali Kubilay, şu ifadeleri kullandı:

“Düzcespor'a nasıl katkı yapabiliriz diye konuştuk. Onların daha önceki yıllarda deplasman katkılarını biliyoruz. Bize 15 daire sözü verdiler. 15 daireyi Düzcespor lehine satacaklar. Biz 36 ya da 48 ay vadeyle faizsiz geri ödeyeceğiz. Burada ki amaç 1 yılda ödenmesi gereken parayı uzun vadeye yaymak. Bize sattıkları fiyat ise normaldeki fiyatından %30 indirimli geliyor. Hesaplamalarımıza göre bu destekle bize katkıları 500 bin Türk Lirası.”

Haber: E.K.DURSUN
Görüntü: T.AKARSU