2021-2022 futbol sezonunda, Bölgesel Amatör Lig’de oynama hakkı bulunan Beyköy Belediyespor’un lige katılmayacağı ve tamamen kapatılması için süreç başlatılacağı iddiaları Beyköylü taraftarları kızdırdı.

Taraftarlar hedefteki isimler Belediye Başkanı Osman Kılıç ve Kulüp Başkanı Osman Yavuz’a tepki göstererek iki ismi Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikâyet kampanyası başlattı.

Konuyu sosyal medya hesaplarında paylaşıp 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na da gönderen taraftarlar 43 yıllık mazisi bulunan kulüp için alınan karardan geri dönülmesini istedi. Öte yandan Beyköy Belediyespor’un geçtiğimiz sezon sıkıştırılmış takvimle oynatılan BAL’a katılmaması da taraftarda tepki çekmişti.

‘Teknik kadromuz görev başında’

İddialar ve gösterilen tepkilerle ilgili Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç suskunluğunu Öncü TV’ye bozdu. Başkan Kılıç, “Takımımız zaten Bölgesel Amatör Lig’de yer alıyor. Teminatı da yatırılmış. Teknik kadromuz da görevi başında.”  açıklamasında bulundu.

‘İddialar asılsız’

Kulübün kapatılacağı iddialarının da asılsız olduğunu kaydeden Kılıç, “Bu iddialar asılsızdır.  Biz bu sezon için mütevazı bir bütçe ile transfer yapmak istiyoruz. Bizim öyle dış transfer için milyon liramız yok. Biz Beyköy’ün gençleriyle ve Düzce’nin çocuklarıyla ligde oynamayı düşünüyoruz. Bu konuda bir spor muhabiri ortalığı karıştırıyor.” dedi.  

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ