Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun 9. Olağan Genel Kurulu’nda oy birliği ile tekrar Genel Başkan seçilen Erdoğan Bıyık, kongre sonunda salonda bulunanlara hitap etti.  

Bıyık, konuşmasında müsabaka yapılmadan geçen zorlu süreci de hatırlatıp bir pandemi süreci geçirildiğini,  bunun da en çok  amatör sporları etkilediğini söyleyerek, “Bildiğiniz gibi dünyada ve Türkiye’de çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Yaklaşık 1 buçuk yıldır devam eden bu süreç en çok biz amatör sporu yaraladı. 1 buçuk yıl boyunca hiçbir şey yapamadık.  Yönetim kurulumuzla önümüzdeki sezonu çok önemsiyoruz. 3 sene oldu seçileli. Hastalıktan dolayı hiçbir şey yapamadık. Bu hastalıktan kurtulduğumuzda önümüzdeki sezon için çok planlarımız var İnşallah yaparız. Bu yüzden önümüzdeki sezon çok önemli. Yönetim Kurulu’nda ki arkadaşlarıma da söyledim zaten üç sene oldu seçileli ama doğru dürüst bir katkı sağlayamadık çünkü hiçbir faaliyet yoktu. Nasip olursa, Allah nasip ederse önümüzdeki sezonda çok büyük umutlarımız var. Yapmak istediğimiz çok şey var. Projelerimizi hep birlikte sizlerin de destekleriyle gerçekleştireceğiz” dedi.

“TFF PAYI İÇİN SPONSPOR ARAYACAĞIZ”

Erdoğan Bıyık,   ASKF olarak kulüplerden katılım parası almayacaklarını vurgulayarak, “1. Amatör ve 2. Amatör birleşti, biliyorsunuz. Bununla alakalı katılım paralı var, 200 TL. Bazı yatıran kulüpler var,4-5 tane.  Önümüzdeki sezon ASKF katılım parasını paramız yok ama yine de almayacağız. Katılım parasını önümüzdeki sezon hiçbir takım ödemeyecek. Ayrıca Futbol Federasyonu payı için de buna inanın, elimden gelen her şeyi yapacağım. Bütün takımlarımızın önümüzdeki sezon Futbol Federasyonu’na yatırılacak paralar için sponsor bulmaya çalışacağız.” diye konuştu.

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ