17 Nisan 2019 Çarşamba günü oynanan Manchester City- Tottenham maçına Türk Hakem Cüneyt Çakır damga vurdu. Ayrıca büyük maçta ilklerde yaşandı.  Manchester City maçı skor olarak kazansa da UEFA Şampiyonlar Ligine veda etti.

Tottenham, rakibine 4-3 kaybetmesine rağmen, deplasmanda atılan gol avantajıyla adını yarı finale yazdıran takım oldu.



VAR için kesinlikle harika bir geceydi

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin çeyrek final rövanşında Cüneyt Çakır’ın kritik kararlarını ünlü İngiliz hakem yorumladı.
Tottenham'ın üçüncü golünü VAR kontrolü sonrası geçerli sayan Cüneyt Çakır, Manchester City'nin 90+3'teki golünü ise VAR'dan gelen uyarının ardından ofsayt gerekçesiyle iptal etti.

Cüneyt Çakır'ın bu kararlarını İngiliz hakem Mark Clattenburg değerlendirdi. Mark Clattenburg, Manchester City'nin sayılmayan golü için
"Hakem, Raheem Sterling'in golünü iptal etmekte son derece haklıydı. Pozisyon ofsayt. VAR için kesinlikle harika bir geceydi." dedi.
 


‘Sistemin harika olduğunun bir örneğiydi’
 
Tottenham'ın üçüncü golünü yorumlayan Mark Clattenburg, "Fernando Llorente'nin attığı golden sonra öncelikle Cüneyt Çakır'ın VAR'ı kontrol etmesi daha sonra golü geçerli sayması, sistemin harika olduğunun bir örneğiydi." ifadelerini kullandı.
 
‘Hakeme ikinci bir şans verilmesi önemlidir’
 
Cüneyt Çakır'ın pozisyonu tekrar izleme şansının olmasının çok önemli olduğunu belirten Mark Clattenburg, "Böylesine yüksek profilli bir maçta hakemin Tottenham'ın forvetinin koluyla golü attığını düşünmesinin ardından hakeme ikinci bir şans verilmesi önemlidir." dedi.
 
Sahada Cüneyt Çakırın yanı sıra bizi gururlandıran bir futbolcu vardı. Manchester City'de oynayan Türk asıllı Alman oyuncu İlkay Gündoğan, 90 dakika sahada kaldı.



Önemli maçta ilkler yaşandı

İki takım arasındaki mücadele, ilk 21 dakikada 5 gol atılması nedeniyle, Şampiyonlar Ligi tarihinde en kısa sürede en çok ağların sarsıldığı maç oldu. Ayrıca bir devrede iki takım lehine sonucun en fazla değiştiği karşılaşma rekoru da yine bu müsabakada kırıldı.
 


Sahada ki bir diğer gururumuz ise bu önemli maçta yardımcı hakemlik yapan Tarık Ongun oldu.İptal edilen golle ilgili yardımcı hakem Tarık Ongun'u da tebrik eden Mark Clattenburg şunları söyledi:
 
"Tekrar görüntüde topun Bernardo Silva'dan Sergio Agüero'ya geldiğini görüyoruz. Agüero net şekilde ofsayt. Yardımcı hakem Tarık Ongun, bayrağını kaldırmadı çünkü beklemekte haklıydı. Topa Christian Eriksen vurduğu için incelemeyi bekledi. Açık şekilde Bernardo Silva'nın topa dokunmuş. Kasıtlı olarak dokunmadığı iddia edilebilir ama bu önemli değil. Top Agüero'ya gelmeden önce topa son dokunan Manchester City'li oyuncu."
 

Haber: H. DURNA