Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, ‘Şehri neden Düzcespor bayraklarıyla donatmıyorsun?’ eleştirilerine 3. Lig 2. Grup’ta şampiyonluğa giden Düzcespor’un en yakın rakibi İskenderunspor ile oynayacağı maçın gününde yanıt verdi. Düzce Belediyesi’nde basınla buluşan Başkan Özlü, ‘Kenti bayraklarla donatacağız’ diyerek ilk bayrağı da belediye binasına astırdı.

‘Düzcespor Türkiye’ye örnek’

Düzcespor’un başarıyla gurur duyduğunu dile getiren Özlü, “Bir şehrin eşrafının ve taraftarının şehrin kulübüne içtenlikle sahip çıkmaları halinde nasıl büyük bir başarı elde edileceğini göstermesi bakımından, Düzcespor Türkiye’ye örnek olmuştur. Baştan beri benim istediğim ve ifade etmeye çalıştığım tam da budur, doğru olan da budur. Düzce Belediyesi olarak; İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Gençlik Ve Spor Müdürlüğü ile birlikte geçen yıl Düzce belediyesi Spor Akademisini kurduk.” dedi.

Spor Akademisi, Türkiye’de ilk

“Spor Akademisi yapılanması Düzcespor’a kalıcı bir destektir.” diyen Özlü, sözlerine şöyle devam etti:

“Zira spor Akademisi, Düzcespor ‘un altyapı sorunlarına kalıcı bir çözüm sunacak. Ayrıca Spor Akademisi yapılanması ile amatör spor kulüplerimizde oynayan Düzceli gençlerimizi Düzcespor’a ve başka profesyonel spor kulüplerine oyuncu yetiştireceğiz. Böylelikle Düzcespor yönetiminin oyuncu transfer maliyetlerinin uzun dönemde düşeceğini ön görüyoruz. Kulüp maliyetleri uzun dönemde rahatlayacak. Ayrıca, Düzce’den profesyonel oyuncu yetişecek. Spor Akademisi yapılanması Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir ilktir. Düzce Belediyesi’nin Düzcespor’a kalıcı desteğidir. Spor Akademisi yapılanmamız, Düzcespor’a Düzce’nin gençlerine, Düzce’ye hayırlı olsun.

‘Düzcespor’a kalıcı bir yapılanmayı destekleyeceğiz’

Düzcespor’a olan desteğini devam edeceğinin altını çizen Özlü, “Başarılarından gurur duyduğum Düzcespor’u istikrarlı bir şekilde yarınlara taşımak hepimizin görevidir. Düzce belediyemiz her koşulda Düzcespor ‘un yanındadır her türlü şartta destek verecektir. 04:40  Benim esasen size söylemek istediğim; başarılı bir kulüp var. Bu kulübün başarısının devam etmesi için altyapı desteği verilmesi bakımından Düzceli gençlerin gelecekte Düzcespor ’da oynayabilmesi bakımından biz Düzcespor’a kalıcı bir yapılanmayı destekleyeceğiz ve Belediye gelirlerimizin belirli bir kısmını altyapıya ayırmaya devam edeceğiz. Hem maddi hem manevi katkı olacağını düşünüyoruz.” dedi.

‘Maça gidersem istismar ederler’

Düzcespor maçlarını izlemediğine yönelik eleştirilere de ne şimdi ne de öncesinde maçlara gitmediğini belirterek yanıt veren Özlü, “Ben ne belediye başkanlığından önce, ne de sonra maça gittim. Gidersem sosyal medyada bu güne kadar ne niye gelmedin, başarıyı gördün der istismar ederler. Benim gönlüm maçta.” diye konuştu.

Özlü’nün işaretiyle ilk bayrak asıldı

Ardından basın mensuplarıyla birlikte Cedidiye Meydanı’na çıkan Başkan Özlü’nün işaretiyle üzerinde ‘İnanmış bir takım, kenetlenmiş bir şehir, her şeyi başarabilir’ yazılı Düzcespor bayrağı belediye binasına asıldı. Başkan Özlü bunun ilk olduğunu belirtip kentin dört bir yanının bayraklarla donatılacağını kaydederek Düzcespor’a şampiyonluk yolunda başarılar diledi.