Düzcespor Teknik Direktörü Ahmet Duman ve Basın Sözcüsü Emrah Özer basın toplantısı düzenleyerek Düzcespor’un gündemini değerlendirdi. Toplantının en önemli konusu ise Düzcespor’a getirilen transfer yasağı oldu.

Düzcespor’u 13.sırada devraldıktan sonra iyi sonuçlar alarak ilk yarıyı beklentilerin üzerine çıkarak 2.sırada tamamladıklarını hatırlatan Teknik Direktör Ahmet Duman, getirilen yasaktan dolayı büyük şok yaşadıklarını ve moralsiz olduğunu vurguladı.
Duman, transfer yasağı almalarına neden olan yöneticileri ise sorumsuzlukla suçladı.

Duman, “İki sezon önce yapılan transfer hatası veya birilerinin sorumsuzluğu iki sezon sonra takımın şampiyonluk hedefine böyle bir avantajlı durumdayken 17 maçın 9’u içeride 8’i deplasmanda ve üst sıradaki takımları kendi sahamızda ağırlayacağımız bir durumdayken önümüze dağ gibi bir engel koydular. O gün o sorumsuz transferi yapanlar şimdi hiçbir sorululuk hissetmiyorlar.” ifadelerini kullandı.

20 kişilik dar ve kısıtlı bir kadroları olduğunu ifade eden Ahmet Duman, spor kamuoyuna seslenerek hayalci olmamalarını istedi.
Duman, “Şimdi bizim kadromuzda bu yasaktan sonra on yedi artı üç kaleci 20 kişilik bir kadro bulunmakta. Elimizde Serdar diye bir oyuncumuz vardı. O da sakatlığından dolayı sezonu kapattı ve çok dar ve kısıtlı bir kadroyla kalmış durumdayız. Şu anda kamuoyunun beklentileri şampiyonluk play-off gibi söylemler duyuyoruz. Belki bana kızacaklar ancak kimse şampiyonluk söz edemez şu durumda kimse hayalci olmasın. Ama altını çizerek söylüyorum bu arkadaşlarımızla biz hedefi sonuna kadar kovalayacağız  ama olası bir durumda herkesin sağ duyulu yaklaşmasını istiyorum. Bu sezon her türlü sonucu normal karşılamalarını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Teknik Direktör Ahmet Duman tüm olumsuzluklara rağmen ellerindeki kadronun çok karakterli, çok düzgün, işlerini çok seven Düzce’ye çok yakışan bir kadro olmasının büyük şans olduğunu vurguladı. Bu oyuncuların forma aşkıyla oynamalarının çok önemli olduğunu ve teknik ekibe güç ve moral verdiğini ifade etti.

Basın Sözcüsü Emrah Özer ise Düzcespor’a destek komisyonu ve alacaklar konusunda açıklamalarda bulundu.
Özer, “Komisyonun toplayıp da Düzcespor’a aktardığı bir para yok. Cuma günü başkanımız belediye başkanımızla görüştü herhangi bir sıkıntı olmadığını, yardımın geleceğinin sözünü valimiz ve belediye başkanımız verdi. Şu anda başkanımızın hareketiyle 17 maçlık yani ilk yarıdan şu ana kadar oyuncularımızın alacağı kalmadı. Sadece maç başı primi var.” şeklinde konuştu.