FUTBOLCULARDAN ‘KÜFÜRE HAYIR’ PANKARTI

3. Lig 2. Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Düzcespor,  kendi sahasında çıktığı 12’nci maçında, sezonun ilk yarısında kendi sahasında 1-0 yendiği Kızılcabölükspor’u 3-2 yenerek puanını 55 yaptı ve liderliğini sürdürdü. 

Düzcespor- Kızılcabölükspor maçını maraton tribünü başta olmak üzere yoğun bir taraftar topluluğu izledi ve takımlarına maç bitimine kadar desteğini esirgemedi. Düzcespor Kulüp Başkanı Gökhan Kapoğlu ve yönetim kurulu üyeleri maçı yine maraton tribünün de taraftarlarla birlikte izledi. 

Düzcespor’lu futbolcular, maçtan önce sahaya ‘Küfüre hayır, küfür ettirme’ pankartıyla çıkarak, bu konuda taraftara mesaj verdi. Galibiyete büyük payı olan en az 3 net gol pozisyonunda rakip takım oyuncularına gol atma izni vermeyen Düzcespor’un başarılı kalecisi Ersin, bir pozisyonda kafasını kale direğine çarptı.

Ersin maç sonunda ambulansla hastaneye kaldırılarak müşahede altına alındı. Tedavisi yapılan tecrübeli kaleci Ersin’in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

İLK GOL 15. DAKİKADA GELDİ

Kırmızı lacivertliler, Kızılcbölükspor karşısına Ersin Aydın, Dede Çelik, Samet Eker, Mikail Koçak, Murat Gürüberol, Oğuzhan Erdoğan, Erçin Ilgaz, Recep Kalkan, Nevzat Bilen, Emre Bekir ve M. Rıdvan Özdemir ilk 11’i ile çıktı.  Takımımız oyuna hızlı başladı ve ilk 15 dakika içinde 3 tane net gol pozisyonu  yakaladı. Bu pozisyonlardan ikisini rakip kaleci Muzaffer Sarıibrahim ayaklarıyla, diğeri de rakip kale direğine  çarparak  az farkla auta gitti.  Düzcespor’un golü 16. dakikada yapılan ortaya güzel bir vuruş yapan Oğuzhan Erdoğan’dan gelince takımımız 1-0 öne geçti.

İKİNCİ GOL TRİBÜNLERİ AYAĞA KALDIRDI

İlk yarı 1-0 Düzcespor’un üstünlüğü ile sona erdi. Düzcespor ikinci yarıya, Samet Eker’in yerine Onur Civelek’i alarak başladı.  Düzcespor’un 2. golü Recep Kalkan’ın orta sahadan taşıyarak kaptan Nevzat’a çıkarması ile başladı. Kaptan Nevzat yine bu pası adrese teslim pasına Murat Gürbüzerol enfes bir vuruşla gole çevirdi. Düzcespor böylece 2-0 öne geçti.

ÖNCE PENALTI GOLÜ SONRA BERABERLİK GOLÜ GELDİ

Rakip Kızılcabölükspor’un oyuncusunun ceza sahasında düşürülmesinin ardından penaltı kazanan Denizli ekibinin ilk golü 54. dakikada Mehmet Akif’in ayağından geldi. Bu golden sonra pozisyonlara hakim olan yine rakip takımdı ve 71. dakikada Mehmet Kağan Türkmen skoru 2-2 yapan golü attı.  Düzcespor’da oyuna sakatlanan Murat Gürbüzerol’un yerine  Timur Kosovalı, Emre Bekir’in yerine Semih Üstün, Oğuzhan Erdoğan’ın yerine de Berkhan Biçer oyuna dahil edildi.   Sık sık sakatlıklarla geçen maçın ikinci yarısına 9 dakika ilave yapıldı. 

ERÇİN ILGAZ’DAN NEFES ALDIRAN GOL

2-2 süren maçta kazanılan serbest vuruştan dönen topa rakip ceza sahsında düzgün bir vuruş yapan Erçin Ilgaz, Düzcespor’u 3 puana getiren golü attı.

KALECİ ERSİN HASTANEYE KALDIRILDI

Bu golden sonra rakip Kızılcabölükspor, Düzce yarı sahasında iki serbest vuruş kazandı. Bu vuruşlardan gol olmasına Düzcespor’un başarılı kalecisi Ersin Aydın izin vermedi. Karşılaşmada rakip takımın net iki pozisyonda gol atmasına izin vermeyen Ersin Aydın bir serbest atış sırasında kafasını kale diğerine çarpması nedeniyle maçtan sonra ambulansla hastaneye kaldırılarak müşahede altına alındı. Tecrübeli kaleci Ersin Aydın’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

RAKİPLERİYLE FARK 6 OLDU

Düzcespor böylece bu galibiyetle iç sahada yenilmezlik serisine devam ederek, 55 puanla rakipleri olan İskenderunspor’un bay geçtiği, maç fazlası bulunan Iğdırspor’un deplasmanda galip geldiği 28. hafta sonunda en yakın rakibine 6 puan farkla liderliğine devam etti.

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ