Düzce Gençlikle başlayıp Düzcespor ve Fenerbahçe ile birlikte İstanbul Vefa, Beykoz, Bandırma, Kervandoğan gibi takımların başarısı için gerek futbolcu, gerekse hoca ve yönetici olarak yıllarca hizmet veren ve Türk futboluna pek çok yıldız isim kazandıran Düzcespor'un tarihiyle özdeşleşen koca çınar Şahap Bayev son yolculuğuna uğurlandı

1928 yılında doğan Şahap Bayev 80 yıllık yaşamında hep futbolun içinde olmuş ve son anına kadarda ne çok sevdiği Düzcespor'dan ne de futboldan kopamamıştı

Bayev'in en büyük isteği benim tabutuma Düzcespor bayrağı sarın sözleri üzerine Düzcespor bayrağına sarılan tabutun üzerine 20 numaralı ve Baba Şahap yazılı formada bırakıldı.

Şahap Hoca için Şıralık Köyü'ndeki evinin önünde dualar okundu ve daha sonra Düzcespor tarihinde bir ilk gerçekleştirilerek kulüp binası önünde de tören düzenlendi. Bu tören Düzcespor'un 41 yıllık tarihinde bir ilkti

Törende ilk konuşmayı yapan Düzcespor tarihinin önemli isimlerinden Ahmet Güney Şahap hocanın sporculuğunun yanı sıra çok iyi bir beyefendi kişiliğe sahip olduğunu ve yerinin doldurulamayacağını belirtti ve tarihe yönelik kısa hatıralar anlattıktan sonra Düzcespor'un bu günkü futbolcularına dönerek “ Bu bayrak sizlere teslim edildi onu en yükseklere taşımak boynunuzun borcu Şahap hocanıza vereceğiniz en büyük armağan şampiyonluk olacaktır.” dedi

Daha sonra bir konuşma yapan Düzcespor Başkanı Hasan Aktürk “Hocamız bizim rehberimizdi. Onu asla unutmayacağız.” şeklinde konuştu.

Düzce Vali Yardımcısı Osman Demir ise yaptığı konuşmada “Bulunduğu hiç bir ortamda problem yaratmayan ve her zaman yapıcı olan hocamıza Allahtan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Bayev, arkadaşları dostları ve öğrencilerinin omuzlarında merkez büyük camiye taşındı

Düzcespor'un yaşayan tarihi olarak bilenen ve dün hayata gözlerini yuman şahap bayevin cenazesine 80 yıllık hayatında önemli bir yeri olan başta Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere Düzcespor takım ve yönetimi ile Türkiye'nin dört bir yanından kendisini seven antrenörler, futbolcular, yöneticiler, ve Düzcenin bütün spor camiası katıldı.

Merkez Büyük Cami önünde toplanan Bayer'in sevenleri ve tanıyanları duygulu anlar yaşarken kendisiyle birlikte top oynayan takım arkadaşları, öğrencileri ve Düzcespor'da başkanlık yapan bazı isimler Bayer'le ilgili mikrofonlarımıza şunları söyledi.

Merkez Büyük Cami de kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığına getirilen Bayer, bugünün Düzcespor'lu oyuncuların omuzlarında ve dualar arasında toprağa verildi. Bayer'i son yolculuğunda Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'da yalnız bırakmadı.