Ali Koç yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi. “Rezerv Lig, B Ligi, 2. 3. Liglerden takım alma… Çok konuştuk. Feader kulüp’ dedik, ‘Pilot kulüp’ dedik. Federasyon iki senedir uygulama yapacak.

Bir türlü istenen uygulamayı yapamadık. Yapılmadı, 2 ay sonra ligler başlayacak, hala federasyonumuzun hangi rezerv ligi, hangi B Ligini tesis edeceği, uygulayacağı veyahut da hiç uygulamayacağı geçen sene de olduğu gibi belli değil.

Zaten altyapılar 1,5 sene kaçırdı. Bir sürü yaş grubu hiç top oynamadılar. Ama şu an ya direkt satın alma… Bir lig kurulacak… Ümidimizi kestik. Biz ağustos ayında lige başlamadan ya bir kulüp satın almış olacağız, ikinci veya üçüncü ligde. Ya da bir kulübün sahibiyle %100 stratejik ilişki içinde, yani sanki sahibiymişiz gibi bir ilişki tesis edip bunu yapacağız.

İhtiyacımız var. Bir sürü büyük kulübün şikâyet ettiği gibi biz de ediyoruz. Kiraladığımız oyuncularımızın çoğu süre almıyorlar. Yeterince süre almıyorlar.

Bazılarını süre alma mecburiyetiyle kiralıyoruz ama inanıyoruz ki kendi takımımız olduğu takdirde pek çok oyuncuyu geliştirme, deneme, test etme imkânı yakalarız. O yüzden yeni sezonun yeniliklerinden biri olacak” dedi.

Fenerbahçe Eski Başkanı ve Düzcespor Fahri Başkanı Aziz Yıldırım ise kısa sürede basın açıklaması yapacağını açıklandı.