2021-2022 Sezonunda mücadele edecek olan Süper Amatör Kümede mücadele edecek olan takımlar için Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu binasında kura çekimi yapıldı.  Kura çekimine Federasyon Genel Başkanı Erdoğan Bıyık, Türkiye Futbol Federasyonu İl Temsilcisi  Gökhan Karadağ, TÜFAD Düzce Şube Başkanı Murat Şhabe, futbol kulüplerinin başkan ve yöneticileri katıldı. Kura çekimine bu sezon maçlara katılmayacak olan Çamlıspor ve Kavakbıçkıspor yöneticileri katılmadı. 

Süper Amatör Küme bu iki takımın katılmaması nedeniyle 13 takımla ve 2 grup halinde oynanacak.  6-A grubunda 6 takım mücadele ederken, 7-B gurubunda 7 takım karşılaşacak. Kura çekiminde önce 6- A ve7-  B guruplarında yer alacak takımlar ve fikstür sıralaması belirlendi. 7-B gurubunda yer alan Aziziyespor’un teminatını yatırmasına rağmen liglerde yer almama ihtimali olduğu kaydedildi. Aziziyespor lige katılırsa bu gurupta her hafta bir takım bay geçecek.  Yine Aziziyespor maçlara katılırsa bu grupta 4 maç hafta içinde oynanacak. Çekilen kuraya göre Aziziyespor maçlara yer alırsa Aydınpınarspor ilk haftayı bay geçecek.

İLK 3’TE YER ALANLAR PLAY-OFF OYNAYACAK

Süper Amatör Kümede, her iki gurupta yer alan ilk sırada yer alan 3 takım sezon sonunda play-off maçları oynayacak.  Bu maçlardan şampiyon takım belli olacak. Maçlar 6 Kasım’da başlayacak. Bu maçları her iki gurubun ilk 3 sırasında yer alan takımlar oynayacak. Bu maçlarda takımlar, çift devreli lig usulüne göre mücadele edecek. Yine bu iki gurupta son 3 ve 4 takım arasında play- out maçları yapılacak. Bu maçlar ise tek devre halinde oynanacak ve düşen 3 takım  belli olacak.

“TÜM KULÜPLER DİYALOG VE DOSTLUK İÇİNDE OLSUN”

Düzce ASKF’de düzenlenen kura çekimi öncesi, her kulübün başkan ve yöneticisine söz hakkı verildi.  Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Bıyık, “Pandemi tedbirleri konusuna her an her şey olabilir. Bu konuda neler olacak,  önümüzdeki günler gösterecek. Umarız sorunsuz oynarız” dedi.  Kulüplerin futbolcu transferleri konusunda, bazı sorunlar yaşadığını ifade eden ve kulüp yöneticilerinin bu tür sorunları dile getirmeleri üzerine, ASKF Genel Erdoğan Bıyık, kulüpleri futbolcu transferi konusunda bir birleriyle diyalog içinde olmalarını, yapılan sporun amatör spor olduğunu, amacın sporcu yetiştirmek olduğunu,  işin içine maddi, işler girince sorun çıktığını söyledi.  Maçlar sırasında,  tribünlerde olay çıkmaması konusuna da değinen Bıyık, “Bu konuda iyi durumdayız. Maçlarda tribün taraftar temsilcileri devam etsin. Bizler, yöneticiler, onların ağabeyiyiz. Hepimize hayırlı olsun, hepinize başarılar dilerim. Kongremizde oy kullanan 194 delegeye ve kulüplerimize bize destek verdikleri için teşekkür ederim” dedi.

“PANDEMİ KURALLARINA DİKKAT EDELİM”

Türkiye Futbol Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Gökhan Karadağ ise tüm takımlara başarı dileyerek, “Pandemi tedbirleri kurallarını hatırlatarak, aşı veya PCR testi yaptırmayan hiçbir sporcu, teknik adam ve yönetici maç günü sahaya giremez. Herkesin aşı karnesini ve PCR testi belgesini lisanslarla birlikte maç günü görevlilere ibraz etmek zorunda. Buna dikkat edelim” dedi.

 “TÜM KULÜPLERE BAŞARILAR DİLERİM”

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Düzce Şube Başkanı Murat Şhabe’de söz alarak, tüm takımlara başarılar dilerim. Herkese hayırlı olsun” dedi.

ÇEKİLEN KURAYA GÖRE A GRUBU ŞU TAKIMLARDAN OLUŞTU:

Gümüşova Gençlikspor, Hamidiyespor, Cumayeri Belediyespor,  Yığılcaspor, Kirazlıspor ve Gölyakaspor.

BU GRUPTA İLK HAFTA MAÇLARI:

Kİrazlıspor-  Gölyakaspor,  Hamidiyespor-  Cumayeri Belediyespor, Gümüşova Gençlikspor- Yığılcaspor.

B GRUBUNDA YER ALAN TAKIMLAR İSE ŞÖYLE:

Kabalakspor, Beçispor,  Aziziyespor, Kaynaşlı Belediyespor,  Eminaçmaspor, Düzce81spor ve Aydınpınarspor.

BU GRUPTA İLK HAFTA MAÇLARI DA ŞÖYLE:

Aziziyespor- Kaynaşlı Bellediyespor,  Kabalakspor- Düzce81spor,  Beçispor- Eminaçmaspor. Bu gurupta il hafta  Aydınpınarspor bay.

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ