2017-2018 eğitim öğretim yılı Okul Sporları Masa Tenisi Genler Kız-Erkek Grup yarışması, 14 ilden 27 takım ve 108 oyuncunun katılımıyla bugün başladı. 7-9 Şubat tarihleri arasında yapılacak yarışlar Kalıcı Konutlar Kapalı Spor Salonu’nda yapılıyor.

“Seyre değer müsabakalar”
Konuşmasına Türk silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de gerçekleştirdikleri operasyonda görevli kahraman askerlerimize selam göndererek başlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Faruk Çelik, yarışmaya ilişkin şu değerlendirmede bulundu.



“Bu yıl Düzce’de faaliyet programımız çok geniş. 11 farklı branşta ilimize sporcular gelecek. 9 branşın içerisinde bine yakın sporcuyu Düzce’ye bekliyoruz. Şuanda da görmüş olduğunuz okul sporlarında masa tenisi grubu, 14 ilimiz 27 takımla katılım gösterdi. 108 sporcumuz ve 30 idarecimiz bu müsabakaları katıldılar. Hepsine başarılar diliyoruz. Bu vesileyle de Afrin’de ki Mehmetçiğimize selam gönderiyoruz. Bu yıl 2 tane finalimiz var. Daha doğrusu bir tanesi yarı final voleybolda, bir tanesi de final hentbol de okul sporlarında çok güzel etkinlikler olacak. Düzce’de tecrübeli bir ekibe sahibiz. Sayın İl Müdürümüz Feyzullah Dereci’de bu işerin içerinden etkin çalışmakta. Geldiklerinde memnun olarak ayrılan takımlar olacak. Seyre değer müsabakalar gerçekleşecek. Tüm Düzcelileri davet ediyoruz."

“Düzce’de olmaktan mutluyuz”
Yarışma için birçok ilden katılımın olduğunu kaydeden Bolu Müsabakası Baş Hakemi Zeki Özel ise şunları kaydetti:
“Uluslararası hakemim. 8 ilde yapılan grup müsabakalarının bir tanesi de burası. Zonguldak, Edirne, Antalya gibi 14 değişik ilden gelen kız ve erkek il birincisi olan takımlar burada. 3 gün sürecek müsabakalar sonucunda buradaki sıralamaya göre ilk takımlar Türkiye şampiyonasına katılmak üzere buradan tekrar hazırlıklarını yapmak üzere illerine gidecekler. Düzce’de olmaktan mutluyuz. Düzce ve Akçakoca’da uzun yıllar çalıştım. Turnuva çok iyi gidiyor. Çok uzaktan gelen takımlar var. Tabii yorgunlar. Sabah gelenler var, dün gelenler var. Herhangi bir aksaklık yok. Federasyonun ve okul sporlarının koyduğu kurallar çerçevesinde bizde uluslararası masa tenisi kurallarını uygulayarak müsabakaları oynatıyoruz.”



Öte yandan yarışmaya 14 farklı illerden katılım sağlandı. Bu iller; Ankara, Antalya, Bilecik, Bolu, Bursa, Denizli, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Karabük, Kütahya, Kocaeli, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak.


Haber: H. GÜRSOY