Brezilya'da 1-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları’nda Kata branşında mücadele edecek olan Düzce Belediyesi Spor Akademisi Sporcusu Milli Karateci Sabri Kıroğlu’nun milli takım kampında olimpiyatlara hazırlandığını duyuran Düzce Belediyesi, söz konusu sporcuyu daha önce davul-zurnayla karşılayan Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’den tepki gördü.

Bakan Şahin’den ‘Şampiyon olunca mı kıymetli oldu?’ paylaşımı

Sosyal medyayı aktif kullanan yerel yöneticilerden olan Başkan Şahin, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Halkımızın dikkatine! Kaynaşlı Belediyesi karate hocası Sabri Kıroğlu karatede Dünya Şampiyonu olunca, Düzce Belediyesi’nin dikkatini çekmiş olacak ki, onu transfer etmek için yüksek rakamlar teklif etmiş! Sabri Kıroğlu'na şampiyon olmadan önce sahip çıkmayan Düzce Belediyesi, şampiyon olduktan sonra harekete geçiyor.!!! Biz Sabri Kıroğlu'na her zaman sahip çıktık, şampiyon olunca güzel bir karşılama yaptık, tören yaptık, ulusal televizyonlarda program yaptırdık. Kaynaşlı Belediyesi’nin isminin duyulmasından rahatsız olan Düzce Belediyesi’nin başkanı, hocamızı bünyemizden koparmak için harekete geçiyor!”

Düzce Belediyesi’nden açıklama

Bu açıklamanın gerçeği yansıtmadığını savunan Düzce Belediyesi, yaptığı açıklamada, Başkan Şahin’e İslam’da yalan konuşmanın yeri olmadığı hatırlatıldı.

İşte zehir zemberek o açıklama:

“Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı sayın Birol Şahin sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yaparak sporcu Sabri Kıroğlu’nu konu alan ve Düzce Belediyesi’ni itham eden birtakım suçlamalarda bulunmuştur. Sporcu Sabri Kıroğlu ile ilgili Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Resmi Sporcu Bilgi Formu belgesi aşağıda sunulmaktadır. Resmi Belgeden de görüleceği üzere (EK) Sporcu Sabri Kıroğlu, 7 Ocak 2022 tarihinden beri Düzce Belediyesi Spor Akademisi sporcusu olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, yaklaşık bir yıldır da Spor Akademimizin antrenörlüğü görevini yürütmektedir. Sporcumuzun bonservisi de İstanbul Sanat ve Spor Kulübü Derneği’nden alınmıştır. Düzce İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Bilgi Formu Belgesinin incelenmesinden görüleceği üzere, sayın Sabri Kıroğlu hiçbir zaman Kaynaşlı Belediyesi Spor Kulübü’nde görev yapmamıştır. İslami hassasiyetleri iddiası bulunan bir insanın mübarek Ramazan ayında siyasi çıkarları için “düzeysiz” ve “yalan” söylemlerde bulunması Düzceli kardeşlerimizin takdirine bırakılmaktadır.”

“Kurum itibarımızı lekeleyen açıklamaları kınıyoruz”

Düzce Belediyesi’nin bu açıklamasından dakikalar sonra Kaynaşlı Belediyesi’nden şu bilgilendirme yapıldı:

“Düzce Belediyesi, Milli karateci Sabri Kıroğlu ile ilgili sosyal medyadan yapmış olduğumuz açıklamalara cevaben, Sabri Kıroğlu’nun Kaynaşlı Belediyesi bünyesinde hiçbir zaman Antrenörlük yapmadığını belirterek gerçek dışı açıklamalarda bulunmuştur. Bu sebeple tarafımıza yöneltilen ve kamuoyunu yanıltan asılsız ithamlara cevap verme gereği duyduk;

Sabri Kıroğlu 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle Kaynaşlı Belediyesi Spor Kulübü’nde Karate eğitmeni olarak göreve başlamış ve 1 Şubat 2022 tarihine kadar görev yapmıştır. Hiçbir belge ve delil olmaksızın kurumumuza yöneltilen söylemleri kabul etmiyoruz. Kaynaşlı Belediyesi olarak bu zamana kadar belgesiz hiçbir açıklama yapmadık. Aşağıda kamuoyu ile paylaştığımız fotoğraflardan anlaşılacağı üzere; Sabri Kıroğlu Kaynaşlı Belediyesi Spor Kulübü’nde karate hocası olarak görev yapmış, İran’ın Tahran şehrinde yapılan Dünya Kata Şampiyonası’na katılarak Ferdi Kata ve Takım Kata müsabakalarında Dünya Şampiyonu olmuş, 3 Aralık 2021 tarihinde kendisine ilçemiz belediye önünde karşılama töreni tarafımızca gerçekleştirilmiş, 4 Aralık 2021 tarihinde ise ulusal kanalda kendisini tanıtmak amacıyla canlı yayın konuğu olunmuştur. Düzce Belediyesi’nin alenen ortada olan medya paylaşımlarını görmezden gelerek yaptığı açıklamalar medya güvenilirliğine tezat olduğundan, kurum itibarımızı lekeleyen suçlama boyutundaki bu açıklamaları kabul etmiyor ve kınıyoruz. Kararı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”