Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Kızılay ve Herkes İçin Spor Federasyonu Düzce İl Temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği Mini Olimpiyat şenliklerine Düzce Valisi Bülent Kılınç, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Gençlik Spor İl Müdürü Korhan Öztekin, Herkes İçin Spor Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Hikmet Keskin, öğretmenler ve Öğrenciler Katıldı.

Törende bir konuşma yapan Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzenlenen bu Mini olimpiyatlarda yarının gerçek olimpiyatlarına katılacak öğrencilerin de yetişebileceğini belirtti. Vali Kılınç,” Sizler bu yarışmalarla yarınlara daha iyi hazırlanacaksınız. Belki gerçek olimpiyatlarda iyi bir sporcu olarak ülkemizi ve ilimizi temsil edeceksiniz” diye konuştu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Mini Olimpiyat şenliklerine, İlköğretim okullarından 9–10–11 yaşlarındaki öğrenciler katılıyor. 200 Öğrencinin katıldığı Mini Olimpiyatların ilk günü Voleybol, Futbol, Hentbol, Halat Çekme, Top Sektirme, Kornerden Gol atma, Yumurta yarışı, Çuval Yarışları gösteri mahiyetinde sunuldu. Voleybol müsabakasının ilk servis atışını Düzce Valisi Bülent Kılınç yaptı. Çuval Yarışları, Yumurta Yarışları ve Halat çekme yarışlarını kazanan gruplar sevinç gösterileri içerisinde Düzce Valisi Bülent Kılınç’ın elini öptüler. Öğrencilerin yarışma sonrası heyecanları ise görülmeye değerdi.

200 Öğrencinin katıldığı Mini olimpiyatlar 2 gün sürecek. Yarışmalar sonrasında dereceye girenlere çeşitli ödüllerin verileceği öğrenildi. İlk gün müsabakalarında Kızlar kategorisinde Yunus Emre İlköğretim Okulu ile Konuralp İlköğretim Okulu arasında yapılan halat çekme yarışını Yunus Emre İlköğretim Okulu kazandı. Erkeklerde ise Öncü Koleji ile Yunus Emre İlköğretim Okulu arsında yarışma yapıldı. Bu yarışı da Yunus Emre İlköğretim Okulu kazandı. Yapılan yumurta yarışında kızlarda Yunus İlköğretim Okulu ile Işık İlköğretim Okulu arasındaki mücadeleyi yine Yunus Emre İlköğretim Okulu kazandı. Çuval yarışmasında ise kızlarda Yunus Emre İlköğretim Okulu birinci oldu. Erkeklerde ise çuval yarışları Atatürk İlköğretim Okulu, 23 Nisan İlköğretim Okulu Öncü İlköğretim Okulu ve Yunus Emre İlköğretim Okulu arasında yapıldı. Erkekler çuval yarışını da Yunus Emre İlköğretim Okulu kazandı. Vali Bülent Kılınç. başarılı olan öğrencileri tebrik etti. Şenlikler diğer spor branşlarında ki yarışmalar ile devam etti. Eğlence niteliği taşıyan oyunlar iki gün boyunca devam edecek. Şenliğin son günü ise ödül töreni yapılacak.