Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü ile Voleybol Koordinatörlüğü'nün düzenlediği mini voleybol şenliğinin 3. etabı sona erdi.9-10-11 yaş gruplarını kapsayan şenlik Atatürk İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Şenlikte mini voleybolun kuralları anlatıldı.Turnuvaya katılan takımların 4 asil 4 yedek oyuncu bulundurmasının zorunlu olduğu bildirilirken, daha önce Nurettin Zafer Stadı ve Yenikent'te yapılan mini voleybol şenliğine 20 okuldan erkek ve kız örenciler olmak üzere 40 takım katıldı.

Gelecek yıllara da yayılması düşünülen etkinliklerin köylerde de yapılması planlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile Voleybol Federasyonun imzaladığı protokol gereği, ülkede 100 bin sporcu 10 bin Antrenör porjesi için anlaşıldı. Burada amaç voleybol sporunun okullara girmesini ve yaygınlaşmasını sağlamak. Bu sene şenlik havasında geçen organizasyon gelecek yıl için şampiyona şeklinde düzenlenecek ve Türkiye Şampiyonaları oluşturulacak.

Düzce Milli Eğitim Şube Müdürü Haşmet Batur, bu tarz etkinliğin çocukları çok sevindirdiğini kaydetti. Çok memnun kaldıklarını belirten Batur, Atatürk İlköğretim Okulu'nun da alt yapısının olması sebebiyle de tercih ettiklerini söyledi. Batur, Federasyondan gelen malzemeleri okullara dağıttıklarını da ekledi.