Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan Düzce Belediyesi Haşim Keleş Güreş İhtisas Kulübü 11, 12 ve 13 yaş gurubu güreşçileri şampiyonaya gitmeden Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’a ziyarette bulundu.

“Bütün spor dallarımızda sporcularımızın yanındayız”
Sporcuların Ankara’da Düzce’yi temsil etmesinin güzel bir duygu olduğunu belirten Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay şöyle konuştu:
“Ankara yolcusu arkadaşlarım hocalarımızla beraber geldiler. Bölgelerde dereceye girdiler ve Ankara’da güreş yapmaya hak kazandılar. Düzce Belediyesi olarak başta Düzcespor olmak üzere bütün spor dallarımızda sporcularımızın yanındayız. Onları destekliyoruz. Yaz okullarının da başlaması nedeniyle yaz spor okulları da başladı. Şuanda çocuklarımız sporla alakalı çeşitli etkinlikler yapıyorlar. Bizde kendilerini takip ediyoruz. Gençlerimiz sporla gelişsinler. Spor bütün kötülüklerden uzaklaştırır gençlerimizi, öyle düşüyoruz. Daha sağlıklı bir nesil yetişmesi için gayret sarf ediyoruz.”



“Gelecekteki spor yaşamlarını milli takımda devam ettirmeleri için çalışıyoruz”
Düzce Belediyesi Haşim Keleş İhtisas Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Keleş, 1 yıldan bu yana kulüp olarak ciddi çalışmalar yaptıklarını söyleyerek şunları kaydetti:

“Bu kardeşlerimiz milli takımda görüp buradan Düzce’den spor adına bütün gelecekteki spor yaşamlarını artık milli takımda devam etmeleriyle alakalı çalışmalarda bulunuyoruz. Bir taraftan yağlı güreş ekibimiz var, İsmet Özmetin’in nezaretinde çalışmalarını yapıyorlar. Belediyemizden maddi manevi her türlü desteğini görüyoruz. 180 tane kulübümüzde çocuklarımız var. Bunların hepsi Düzce’nin çocuğu. Güreşe gönül veren çok değerli büyüklerimiz de var burada. Bizim kulübümüzde baş antrenörlük yapan 1987 Kırkpınar Başpehlivanı, Halterde Avrupa şampiyonluğu olan, Gazi Üniversitesi’nde 20 yıl kendini spora adamız ve spor adamı olan Recep Kılıç var. Hataylı Recep Kılıç diye bilinir. 21 Temmuz’da yağlı güreşler var.”

“12 Ağustos’ta Kırkpınar’a gideceğiz, biz de iddialıyız”
Düzce Belediyesi Haşim Keleş Güreş İhtisas Kulübünde güreş organizasyonu yapan İsmet Özmetin’de 21 Temmuz’da Kalıcı Konutlarda yapılacak olan güreşleri hatırlatarak, “Düzce’de bu sene 14.’sünü düzenleyeceğiz. 32 başpehlivanla görüştük, anlaştık. Geçen yıl soyunma odaları problemliydi bu sene bunlarda yapılıyor, çok güzel bir şekilde hazırlanıyor. 12 Ağustos’ta Kırkpınar’a gideceğiz. Biz de iddialıyız” dedi.



Recep Kılıç ise “Bu çocukları güreşe başlattık Düzce’de güreşin alt yapısını kurmuş bulunuyoruz. 200’e yakın çocukla başladık geçen sene. Bunlardan 40 kişisini bu sene çeşitli yaş müsabakalarına gönderdik” ifadelerini kullandı.



Son olarak Ay, minik sporculara hediyelerini takdim etti.

Haber: H.GÜRSOY