Toplam 30 sporcunun katılımı ile yapılan Minikler Türkiye Şampiyonası İl seçmeleri Bahçeşehir Spor Salonunda yapıldı. Dostluk ve centilmenlik içinde geçen il seçmelerine  Mert Asya Gençlik ve Spor Kulübü,  Düzce Ejder Spor Kulübü ve Bahçeşehir Spor Kulübü ile Cumayeri Belediyespor Kulübü minik sporcuları katıldı. 


  Sporcu ailelerinin de izlediği il birinciliği seçmeleri sonunda Hakan Şengönül’ün antrenörlüğünü yaptığı Mert Asya Gençlik ve Spor Kulübünden 12 sporcu,  Kemal Yolay 'ın antrenörlüğünü yaptığı  Ejderspor Kulübünden de bir sporcu birinci oldu. Birinci olan minik Teakwondocular , Amasya 'da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı kazandı. Türkiye Şampiyonası 20-29 Temmuz 2022 tarihleri arasında Amasya ilinde yapılacak.


İŞTE DÜZCE’Yİ TEMSİL EDECEK 13 BAŞARILI SPORCU
Amasya’da Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil edecek olan sporcularımız: 27 kg Belinay Aslanhan, 30 kg Yağmur Yıldız, 36 kg Melike Acar, 40 kg Hatice Nisa Kır, 45 kg Elanur Taşkıran, 50 kg Esila Göktepe, 27 kg Kutan Muhammet Çeki, 30 kg Sefa Yılmaz, 33 kg Mert Şengönül, 36 kg Utku Kap, 40 kg Eymen Özbelli, 45 kg Yakuphan Demir, 50 kg Semih Akçay. 
Haber: Harun Can Şerbetçi.