Düzce Belediye maça müthiş başladı. 100 saniyede gelen 8-0'lık seri rakibin dengesini bozdu. Mamak ilk isabetini bulsa da üzerine gelen 9-0'lık seriyle bir anda 5 dakika sonunda skor 17-2'ye geldi. Çeyreğin ikinci kısmında en azından hücumda toparlanan Mamak farkı eritmeye çalıştı. İlk öeyrek 31-14 Düzce üstünlüğü ile sonuçlandı.

İkinci çeyreğe Sercan'ın iki Efekan'ın bir üçlüğüyle başlayan Mamak 11-0'lık seriyle farkı eritti. Eray Aydoğan takımının bu çeyrekteki ilk isabetlerini buldu. Hücumda kendine gelen Düzce rakibini de yavaşlatmayı başarınca fark yeniden çift hanelere çıktı. İlk devre Düzce'nin 46-34 üstünlüğü ile sona erdi.

Üçüncü çeyrek Erkan Yılmaz fırtınası ile başladı. Genç oyuncu tek başına yarattığı 7-0'lık seriyle rakibine mola aldırırken fark da 5'e indi. İki takımın da sayı üretmekte bir hayli zorlandığı bölümün ardından Düzce dış atışlar bulunca fark yeniden çıft hanelere çıktı. Çeyrek sonunda gelen 8-0'lık Mamak serisiyle de skor eşitlendi .Son çeyreğe ise 58-56 Düzce Belediyesi önde girdi.

Son çeyrek Umipig ve Kaspar'ın üçlükleriyle başladı. Dış atılarda etkili olmaya devam eden Düzce farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Yerli oyuncularından bulduğu katkıyla Mamak yine 8-0'lık seri yakalayarak skorda ilk kez öne geçti. Akın ve Eren'in isabetleriyle Düzce son 2 dakikaya 73-69 önde girdi. Skora sıkışan Mamak serbest atış hariç sayı bulamayınca fark son 41 saniyey girerken 5 sayıya çıktı. Eray'ın turnikesine Efe'nin üçlüğü ile yanıt veren Mamak 34 saniye kala farkı 2 sayıya indirdi. Karar topunu Eray kullandı ama Erkan'dan blok geldi. Neal topu eline alsa da faul geldi. Serbest atışlarda Neal hata yapmayınca son 12 saniyeye eşitlikle gidildi. Umipig bulduğu üçlükle karşılaşmaya son noktayı koydu. Düzce Belediye, Ankara deplasmanından 78-75 galibiyetle ayrıldı.
 

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ