Basketbol İkinci Ligi'nde bugün temsilcimiz Nu-Door Düzce Gençlikspor ile İTÜ karşılaştı. Maçın başlarında ve ilerleyen dakikalarında sürekli olarak İsrail aleyhine sloganlar atıldı. 1. Periyotta, Nu-Door Barkın, Marwet, Alpay, Erman, Eyüp beşlisiyle oyuna başlarken, İTÜ Orçun, İbrahim Kutluay, Derya, Deniz, Davit beşlisiyle maça çıktı. İTÜ periyot ortalarında öne geçtiyse de Nu-Door farkın açılmasına izin vermedi. Nu-Door, rakip sahada baskı kurmaya başladığı bu dakikalarda öne geçerek, Periyotu 17-16 önde kapattı.

2. Priyotta temsilcimiz Atılan üçlükle farkı 4 sayıya çıkardı. İTÜ üst üste yaptığı ataklarla farkı kapatarak öne geçti. Periyot ortalarında Nu-Door yaptığı ataklardan boş dönerken, atılan üçlükle rakibi ile arasındaki farkı 2 sayıya kadar indirdi. İTÜ periyotun sonlarında farkı 7 sayıya kadar çıkardı ve periyotu 41-43 önde bitirdi.

3. Periyot karşılıklı atılan basketlerle başladı. İtü bulduğu basketlerle 6 sayı farka ulaştı. Periyotun ortalarında fark 12 sayıya çıktı. İTÜ 3. periyotu 54-63 önde tamamladı.

Son periyot yine İTÜ'nün sayılarıyla başladı. Atılan basketlerle İTÜ farkı açarken, seyirciler ıslık ve alkışlarla Nu-Door'a destek verdi. Son üç dakikada Nu-Door adam adama baskı yapmaya başladı ancak İTÜ, potodan boş dönmedi ve farkı yeniden açtı. Nu-Door Düzce Gençlikspor yöneticisi Bayram Ali Kılınç, bu dakikalarda hakeme yaptığı itirazlar sonucunda polis müdahalesiyle dışarı çıkarıldı. Nu-Door'un son saniyelerde attığı basketler yeterli olmayınca maçı İTÜ 70-78 kazandı. Maçın sonunda açıklama yapan Antrenör Behçet Üner, “iyi oynadık ama kazanamadık. Ne kadar az hata yaparsak kazanma şansımız o kadar yüksek olur.” dedi. Hakemlerin ünlü isimlerden etkilendiğini de söyleyen Üner, Çanakkale maçını kazanarak bu yenilgiyi telafi edeceklerini belirtti.