Düzce’nin merkezinde bulunan ve birçok Düzcelinin sportif faaliyetlerini sürdürdüğü Düzce 18 Temmuz Stadyumu ve Nurettin Zafer Stadyumunun bulunduğu alana Düzce Belediyesi’nin gerçekleştireceği projeler kapsamında 2. etap Millet Bahçesi projesinin yapılması planlanırken Düzceli birçok sporsever tarafından Nurettin Zafer Stadyumu’nun yıkılmayarak 2. etap Millet Bahçesinin içine konumlandırılması isteniyor.

Spor otoriteleri ise sporseverleri Trabzon’da bulunan Millet Bahçesini örnek vererek destekliyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, eski Hüseyin Avni Aker Stadı'nın olduğu bölgede yapımı süren Trabzon Millet Bahçesi'nde eskiden Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun bulunduğu bu alanın, Trabzon'un çok önemli bir merkezi olduğuna işaret ederek, şu ifadeleri kullanmıştı: "Herkesin hatıralarında yer alan bir yer. Trabzonlu ve belli bir yaşta olup da buraya gelmeyen insan yoktur. Hatıralara saygı göstermek adına Avni Aker'in ve Yavuz Selim'in bazı kısımlarının bu projede kendini hissettirmesi amaçlandı. Trabzon Millet Bahçesi'nin, diğer millet bahçelerinden farklı olarak biraz daha spor temalı olmasını istedik. Çünkü Trabzon bir spor şehri ve bu bölge uzun yıllar spor alanı olarak kullanıldı. Onun için buraya yaptığımız saha ile etrafındaki yürüme ve koşu parkurları amacımıza hizmet edecek."

Düzce ilinde bulunan 80 amatör takımın Nurettin Zafer Stadyumunun yıkılması ile birlikte antrenmanlarına nasıl devam edeceği akıllarda soru işareti olarak yer aldı. Yıkılan bu stadyumlarla birlikte amatör takımlara büyük darbe vurularak birçok gencin spordan soğutulabileceği düşünülüyor. Yapımı planlanan yeni Düzce 8181 Stadyumu’nun ise Şıralık bölgesine yapılacağı için bu mesafenin şehir merkezine uzaklığından dolayı birçok sporsever kesimin bu bölgeye ulaşım konusunda sıkıntı yaşayabileceği tahmin ediliyor. Amatör takımlar tarafından Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye toplu şekilde seslenilerek Düzce’nin merkezinde bulunan Nurettin Zafer Stadyumunun yıkılmaması isteniyor.