Düzcespor’da 12 Haziran tarihinde yapılacak kongre hazırlıkları sürerken, spor kamuoyu da takımın daha üst düzey başarılara imza atabilmesi için yapılması gerekenler konusuna  kilitlendi.

 

Yıllar süren profesyonel lige yükselme mücadelesinin ardından gelen başarının sadece bir sonuç olmadığı, aynı  zamanda yeni bir mücadelenin başlangıcı olduğu yorumları yapılırken, takımı üçüncü lige hazırlayabilmek için kapsamlı yeniliklerin gündeme gelmesi bekleniyor.

 

Geçtiğimiz sezon Süper Amatör’de takım maliyetlerinin yükselmesine neden olduğu sık sık dile getirilen Düzcespor, yoluna profesyonel oyuncularla devam edecek. Bir bölümü üçüncü ligdeki 30 yaş sınırlaması nedeniyle zaten kadro dışı kalacak olan takımın büyük bölümünün bu kapsamda değişeceğine kesin gözüyle bakılırken,  yönetim devam etse de, değişse da  yöneticilerin profesyonel bir takımı başarılı kılabilmek için gereken mali profile ulaşmanın yollarını araması da bekleniyor.

 

Güçlü bir ekonomik desteği olmayan takımların profesyonel ligde başarılı olmak bir yana başarılı olmasının güç olduğu  ifade edilirken, gerek kulübün özkaynaklarını geliştirme, gerekse sponsorluk desteği veya hibe şeklinde gerçekleşecek ekonomik desteğe daha çok ihtiyacı olacağı, bu durumun önümüzdeki kongrede başkan seçiminde de etkisini göstereceği dile getiriliyor.