Uluslararası Halter Federasyonu’nun Olimpik Sıralama Listesi’nde, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na katılıma hakkı kazanan 64 kilo haltercimiz Nuray Levent ve Düzce Üniversitesi’nden mezun, Fenerbahçe Spor Kulübü Sporcusu milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Paris'te düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kota Müsabakaları'nda büyük bir mücadele örneği sergileyerek, olimpiyat oyunlarına katılma başarısı gösterdi. İki sporcu dünyanın en büyük spor organizasyonunda ülkemizi ve Düzce’yi temsil edecek.

OLİMPİYAT HEYECANI 23 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

2020 Olimpiyatları, daha önce 24 Temmuz - 9 Ağustos 2020’de yapılması planlanmıştı ve yaygınlaşan salgın dolaysıyla sekteye uğrayan organizasyonlar arasında yer aldı. 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları Japonya’nın başkenti Tokyo şehrinde 23 Temmuz'da başlayacak.  8 Ağustos 2021 tarihinde ise olimpiyat heyecanı sona erecek.

ÜNİVERSİTEDEN TEBRİK MESAJI

Başarılı çalışmalarından dolayı milli sporcuları tebrik eden Düzce Üniversitesi, yaptığı açıklamada; “Düzce Üniversitesi olarak; bizi gururlandıran öğrencimiz Nuray Levent ve Buse Naz Çakıroğlu başta olmak üzere; güreşten atletizme, yüzmeden yelken alanına, güreşten karateye kadar, diğer tüm branşlarda ülkemizi temsil edecek milli sporcularımızı, antrenörlerini tebrik eder, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda başarılar dileriz.” ifadelerine yer verildi.