Öncü Koleji'nin yaz okulu faaliyetlerine başladı. Okulda, spor ve eğitim alanlarında bir çok faaliyet gerçekleştirilecek. Yaz okuluna katılan bazı öğrenci velileri, Öncü Yaz Okulu'nun Avrupa standartlarında eğitim verdiğini dile getirdi.

Öncü Yaz Okulu'nda, 3-6 yaş grubu çocukların, 5 Anaokulu Öğretmeni nezaretinde sabah 9:00 ile akşam 17:00'a kadar boş zamanları değerlendirilerek daha aktif hale getirilmesi sağlanıyor. Ayrıca bunun yanında öğrencilerin sosyal ilişkilerin güçlenmesi de hedefleniyor.

7-14 Yaş grubunda ise her sabah 1 saat atletizm, jimnastik, daha sonra yüzme dersleri veriliyor. Öğle yemeğinden sonra haftanın belirli günlerinde resim, müzik, İngilizce, İspanyolca, bilgisayar, folklor, dans ve tenis dersleri verilerek öğrencilerin en iyi şekilde yetiştirilmesi sağlanacak.

Yüzme kursu ise her yaş grubuna özel olarak verilecek. Öğrencilere, haftada üç gün, birer saat özel yüzme öğretmenleri tarafından yüzme teknikleri verilirken, ayrıca yetişkinler için yüzme kursları düzenlenecek.

Toplamda 40 öğrenci bulunan yaz okulunda Müzik, resim, bilgisayar, folklor ve dans branşlarında 1 öğretmen, basketbol, voleybol, yabancı dil( İng., İsp.) 2 öğretmen , yüzme branşında ise 3 öğretmen görev alıyor. Veliler okulda ki faaliyetlerden memnun olduklarını kaydederken, Avrupa'da bulunan bazı veliler, Öncü Yaz Okulu'nun tekniklerin ve eğitimin tamamen Avrupa standartlarında bulduklarını belirtti. Veliler, kaliteli bir hizmetin verildiğini ifade ederek burayı seçtiklerini kaydederken, yaz okuluna katılan çocuklarda memnuniyetlerini dile getirdi.