2008-2009 Sezonuna güçlü bir kadro ile giren Düzcespor takımı ligin ilk müsabakasında Uşaksporla deplasmanda karşılaşmış ve bu maçtan uzatmalarda attığı golle üç puan çıkarmayı başarmıştı, Ligin ikinci haftasında evinde Pursaklarspor ile de berabere kalan takım ligin iki haftası geride kalırken 5 yıl aradan sonra çıktığı 3. ligde iki haftada 4 puan toplamayı başarmıştı, Ligin üçüncü haftasında ise deplasmanda gurubun favori takımlarından olan ve geçen hafta uşakspor'u 10-0 gibi farklı bir şekilde yenen Orhangazi takımıyla karşılaşacak.

Oynanacak maç hakkında düşüncelerini dile getiren Düzcespor Teknik Direktörü Bülent Topuzoğlu “Takım olarak çok iyi futbolculara sahibiz fakat ligin başında yaşadığımız şanssız kamp dönemi bizi çok etkiledi. Takım olarak çok fazla çalışma yapamadık ve bu takımda oynayan futbolcuların tamamı ayrı takımlardan geldiler. Biz henüz takımı oturtamadık. Bu takımın zamana ihtiyacı var. Uyum sürecini ne kadar az kayıpla atlatırsak o kadar kendimizi şanslı sayıyoruz. Bu hafta sonu deplasmanda Orhangazispor ile oynayacağız. Bu maçın hazırlıklarını kendi evimizde yaptığımız antrenmanlar ile sürdürüyoruz. Takımda sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor. Bu deplasman maçında takımımdan iyi futbol ve galibiyet bekliyorum. Kendi evimizde oynadığımız Pursaklar maçında futbolcular, seyircisine galibiyet verebilmek için strese girdi. Bu stresi bu müsabakada yaşamayacağız deplasmanda çok daha iyi futbol oynayacağımızı umuyorum.” şeklinde konuştu.

Topuzoğlu ayrıca “Düzcesporda verilen bazı sözlerde yerine getirilmedi. Sporcularımda bunun stresi ile kendilerini tam olarak oyuna veremiyorlar. İnşallah bu durum çözülür bizde hiçbir düşünce olmadan maça konsantre oluruz.” dedi.