Düzcespor, 3. Lig 2. Grup’ta 5. Haftanın kapanış karşılaşmasında 4 Eylül Pazartesi günü İstanbul Çekmeköy Alemdağ Stadı’nda karşılaştığı Beyoğlu Yeniçarşıspor’a konuk oldu. Düzcespor yakaladığı pozisyonları gole çeviremeyince 0-0 biten maçta 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.  Bu sonuçla Düzcespor, 2 deplasman maçından bir yenilgi ve bir de beraberlik almış oldu.

Kırmızı lacivertli takımımızın, Beyoğlu Yeni Çarsısspor maçındaki oyunu da beğenilmedi. Düzcespor camiasında ise bu sonucun hoşnutsuzlukla karşılandığı gözlendi. Maçı, Düzcespor yöneticilerinin yanı sıra Düzceli bir grup taraftar izledi.

İLK YARI’DA GOL SESİ GELMEDİ

Beyoğlu Yeni Çarşıspor- Düzcespor maçı, Çekmeköy Alemdağ suni çim sahasında saat 15.30’da başladı. Düzcespor, oyuna defansta temkinli başladı. Rakip Beyoğlu Yeni Çarşıspor, ilk 15 dakika kalemizde tehlike oluşturdu. Bu tehlikeden biri de 12 dakikada yaşandı. Rakip Beyoğlu Yeni Çarşıspor’un bu dakikada kalemizde tehlike oluşturduğu ceza sahası içindeki pozisyonda, kaleci Ersin rakip oyuncunun önünden uzanıp alarak gol tehlikesini önledi.  Düzcespor, bu tehlikeleri savuşturarak rakip karşısında etkili olmaya başladı.

16’ncı dakikada, Nevzat’ın kenardan ortasına rakip defans müdahale edince Düzcespor bu pozisyondan yararlanamadı.24’üncü dakikada ise Mikail Koçak’ın ortasına Samet Eker dokunamayınca rakip kaleci Burak, topu uzanarak uzanarak alarak, kalesindeki tehlikeyi önlemiş oldu. Düzcespor, maçın ilk yarısının ortalarında, kanatlardan gelerek gol aradı, ancak bunlardan yararlanamadı.

30. dakikada  bu ataklarından birini yapan kırmızı lacivertli takımımızın gollük pozisyonunu  rakip  kaleci  Burak Kapan topu kornere çeldi. Oğuzhan’n korner atışı rakip cezasında tehlike oluşturdu. Erçin Ilgaz bu pozisyonda kafa ile vurmak istediği topu rakip defans uzaklaştırdı. İlk yarıda her iki tarafın karşılıklı atakları sonuç vermedi ve 45 dakikada 0-0 sonuçlandı.

İKİNCİ 45’TE DE GOLÜ BULUMADIK

Maçın ikinci yarısında, Düzcespor rakibi Yeniçarşıspor karşısında daha atak ve istekli başladı.  Kırmızı lacivertli takım kanatlardan yaptığı ataklar, ya  rakip defans, ya rakip kaleci, ya da auta çıkınca  Düzcespor galibiyet golüne ulaşamadı.  

57’nci  dakikada bu atakların birinde Düzcespor bir korner kazandı. Samet Eker’in korner atışında Nevzat havadan gelen topa sert vurdu. Top üstten dışarı çıktı. Bu tehlikeyi savuşturan  Beyoğlu Yeni Çarşı kalemizde tehlike oluşturdu. Bu pozisyonda rakip oyuncu, Metehan Mertöz topa dokunamadı ve kalecimiz Ersin’in kontrolünde auta çıktı. Düzcespor 62. dakikada  bir serbest vuruş kazandı. Atışı 18 çizgisinin önünden Oğuzhan Erdoğan yaptı. Top auta gitti. 68. dakikada, Düzcespor bir gollük pozisyonda daha yararlanamadı.

Dakika73’te Kaptan Nevzat’ın ortasına rakip ceza sahasında Düzcesporlu futbolcular dokunamadı ve top auta gitti. 75’nci dakikada ise rakip Beyoğlu Yeni Çarşıspor kenar çizgiden serbest atış kullandı. top kalecimiz Ersin Aydın’da kaldı. Düzcespor yakaladığı pozisyonları gole çeviremeyince Teknik Direktör Yavuz İncedal çareyi oyuncu değişikliğinde aradı ve 79’uncu dakikada Mikail Koçak çıktı. Yerine Eren Yeşil girdi. Oyuna yeni giren Eren Yeşil’de gol yollarından etkili olamadı.

Bu oyuncu değişikliğinden sonra Düzcespor defansında boşluklar oluşmaya ve rakip takım Yeni Çarşıspor’da kalemizde etkili ataklar yapmaya başladı. Bu ataklarda zorlanan Düzcespor, 88. dakikada bir değişikliği daha giderek Hazarcan’ın yerine Murat Gürbüzerol’u oyuna dâhil etti. 3 dakika ilave edilen maçın son anlarında rakip Yeni Çarşıspor sahamızda tehlike oluştursa da kaleci Ersin ve defansımız bu pozisyonlarda rakibe gol atma şansı vermedi. Maçta, 0-0 ve her iki takımın birer puanla yetinmesiyle son buldu. Düzcespor, böylece bir maç eksiği ile grubunda 8. sırada yer aldı.

Öte yandan Düzcespor lider Kuşadasıspor ve 2. sırada yer alan 52 Orduspor’un berabere kaldığı haftada Düzcespor zirve yarışında büyük bir fırsatı tepmiş oldu. Bu hafta grupta oynanan 9 maçın 7’si beraberlikle sonuçlandı. Bu sonuçlarla Kuşadasıspor haftayı 11 puanla lider kapattı. 52 Orduspor da aynı puan ve averaj dezavantajıyla 2. sıradaki yerini korudu. Darıca Gençlerbirliği 2 puanla 16, Siirt İl Özel İdare 2 puanla 17, Kızılcabölük 2 puanla 18 ve Çarşambaspor 1 puanla son sırada yer aldı.

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ