Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Bıyık, Manşet gazetesinin 15. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Öncü Medya Grubu’na kutlama ziyareti gerçekleştirdi. Bıyık, burada Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner’e amatör spor kulüplerinin son durumunu anlattı.

‘Son yıllarda destek alamıyoruz’

Bıyık yeni tip koronavirüs salgının başladığı mart 2020’den bu yana amatör sporların bitme noktasına geldiğini belirterek, “Yaklaşık 1.5 yıldan beri amatör adına hiçbir şey yapamıyoruz. Sahalarımız kapalı. İdman yok. Karşılaşma yok. Son yıllarda Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak hiçbir destek alamıyoruz. 1 ay önce kongremizde ifade ettim. ASKF kulüplerden aldığı 200 TL ile dönüyor. Lige katılandan 200 TL alıyoruz. E, kulüplerde yok ki. Rahatlatmak için bu 200 TL’yi federasyon olarak almayacağız dedik.” dedi.

‘Sponsor arıyoruz’

TFF’ye ödenmesi gereken miktar için de sponsor arayışının devam ettiğini kaydeden Bıyık, “Ayrıca kulüpler TFF’ye katılmak için 200 TL yatırması gerekiyor. 2002ü biz federasyon olarak almayacağız. Diğer 200 için de Düzce’de bir sponsor bulup aldırtmamak için uğraşacağız. Burası 1. safhamız. Bununla bitmiyor.” diye konuştu.

‘İl Özel İdaresi payı arttırılmalı’

Kulüplerin malzeme giderleri noktasında da zor durumda olduğunu belirten Bıyık, İl Özel İdaresi’nden ASKF’ye yaptığı destek ödemesinin arttırılması gerektiğini söyleyerek, “Kulüplerin sahaya çıkması için malzeme gerekiyor. Bizim İl Özel İdaresi’nden her yıl yaklaşık 70 bin TL amatör spor kulüplerine aktarım oluyordu. Biz bu sene inşallah 2021 sonunda 2021 ödeneğin alacağız. 2022’de inşallah bunu bütçemize çoğaltarak koydurmamız lazım. Neden? 65 kulübümüz var. 70 bin TL’den kulüp başına bin TL düşer. Bir takım forma yaptıramazsınız. İnşallah bu ödeneğin yükselmesini talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Özlü’ye destek çağrısı

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye de çağrı yapan ASKF Genel Başkanı Bıyık, “Buradan sayın bakanımıza da bir çağrıda bulunmak istiyorum. Türkiye’nin her yerinde belediyeler amatör kulüplere büyük destekler veriyorlar. Daha önce de sayın bakanımızla konuşmuştur. Bu sene özellikle amatörün mağduriyetinden dolayı sayın bakanımızdan büyük bir destek bekliyor ve talep ediyoruz.” dedi.

Öncü Spor Servisi