Zor günler geçiren Düzcespor beklenen galibeyiti Bursa'dan çıkardı
ve Orhangazisporu depsmanda 2-1 yenerek 3 altın puan almayı başardı.
Bu galibiyet bu takımdan bir şey olmaz diyenlere en güzel cevap niteliği taşıyor.
Zor günlerin ardından ilaç gibi galibiyet bursadan geldi.
Düzcespor kendi sahasında oynadığı ve 3-3 berabere kaldığı maçtaki başarılı futbolunu dahada üst seviyelere çıkartarak oynadığı Orhangazispor maçını 2-1 kazandı ve üç altın puanın sahibi oldu.
Bu sezon ilk kez kalede ömerle başlayan kırmızı lacivertli temsilcimiz daha atak ve tedbirli çıktığı maçta rakip kalede pozisyonlar bulmaya başladı.
Üst üste gol pozisyonları bulmaya çalışan Düzcespor'da beklenen gol maçın 43. dakikasında geldi.
Son maçların başarılı ismi kaptan Osman'ın mükemmel pasıyla buluşan İlhan düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve ilk yarı bu sonuçla bitti.
Maçın 2. yarısınada hızlı başlayan Düzcespor oldu ve 2. yarının 2. dakikasında Uğur orta sahadan aldığı topu sürdükten sonra 25 metre uzaktan sert bir şut çıkardı ve havanında yağışlı olması nedeniyle rakip takım kalecisi topu ellerinin arasından kaçırınca müsabaka 2-0 oldu.
Bir anda 2-0 malup duruma düşen rakip takım kısa sürede toparlandı ve Düzcespor kalesinde gol bulmaya çalışırken 55. dakikada Ertan Orhangazispor'un tek golünü kaydetti ve durum 2-1 oldu.
Maçın 75. dakikasında topu oyuna sokmakta geciken Ertan maçın hakemi tarafından zaman çalmaya yönelik harekte bulundu iddiasıyla çift sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı.
On kişi kalan Düzcespor rakibinin baskısına boyun eğmedi ve müsabakayı 2-1 kazanarak haftalar sonra üç puanla tanıştı.
Bu takım ligin ilk 8-10 haftasında rakiplerinin korkulu rüyası olmuştu ve aldığı puanlarla lig ikinciliğine kadar yükselmişti.
Ancak birileri bu gidişe çomak sokmayı marifet sayarak takımın birlik beraberliğini bozma mücadelesine girdi bunda da kısa süreli başarılı oldular
ancak Düzcespor'lu futbolcular yeniden kenetlenmeyi başardılar.
Bunun en güzel örneğinide geçtiğimiz hafta göstermişlerdi ve adeta trübünlere haykırarak biz ölmedik ve başaracak güce sahibiz mesajını vermişlerdi.
Bugün ise aldıkları galibiyetle bunlardan bir şey olmaz bu takım küme düşer diyenlere en güzel cevabı aldıkları deplasman galibiyetiyle vermiş oldular.
Düzcesporun başarılı olmasını isteyenler doksan dakika takımlarını destekler ve moral verirse bu takım daha başarılı olacağını kanıtladı ve alkışı hak ettiler.