Düzce’yi her alanda hak ettiği değere kavuşturmak için projeler üreterek hayata geçiren Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’yi bir spor kenti yapmak için çeşitli projelerini de bir bir hayata geçiriyor.

Göreve geldiği andan itibaren Düzcespor ile yakından ilgilenen Özlü, Düzcespor'un mali yapısının iyileştirilmesi ve sürekliliğinin sağlanması için belediye liderliğinde şirketleşme sürecini başlattı. Düzce ölçeğindeki bütün illere örnek olacak türde bir yapılanma hazırlayan Özlü, bu çalışmayı tüm spor camiasına armağan etti.

Düzce’ye modern bir spor kompleksi kazandırmak için de çeşitli projeler üzerinde çalışan Özlü başkanlığındaki belediye Şıralık’a inşa edilecek olan 8181 Stadyumu ile amatör kulüplerin maçlarını oynayabileceği ve Düzcespor’u yedek stadyumu olacak yatırım için de düğmeye bastı.

Sporun ve sporcunun yanında olduğunu her platformda dile getiren ve maddi manevi destekleyerek Düzce’nin spor şehri olması yolunda önemli adımlar atan Başkan Özlü, "Düzce’miz için üzerinde titizlikte durduğumuz Şıralık Spor Kampüsün de çalışmalarımız hızla ilerliyor. Spora destek olmaya devam ediyoruz. Sporun ve sporcunun daima yanındayız.” dedi.

DÜZCE DÜNYADA PARMAKLA GÖSTERİLİR

Turizm alanında da öncülük ettiği çalışmalarla Düzce’nin turistik potansiyelini ortaya çıkarmaya çalışan Başkan Özlü’ye günümüzde artık büyük önem taşıyan ‘spor turizmi’ önerisi geldi. Son yıllarda yapılan yatırımlarla spor kulüplerinin kamp üssü haline gelen Afyonkarahisar ili, göz kamaştıran sahaları ve kamp tesisleriyle göz kamaştırıyor. Her yıl binlerce futbolcunun kamp yaptığı kent hem tanıtımını yapıyor hem de turizm geliri elde ediyor.

Düzce’nin Topuk Yaylası’na inşa edilen Fenerbahçe Spor Kulübü Tesisleri’yle ülke genelinde nasıl bir ivme yakaladığı görülürken doğası ve coğrafi yapısıyla her türlü spora elverişli olan Düzce’nin yapılacak yatırımlarla sadece Türkiye’de değil dünya çapında bir spor kulüpleri için kamp merkezi olabileceği belirtiliyor.

Spor konusunda yıllarca yatırımların sınırlı kaldığı Düzce merkezde yakın zamanda Millet Bahçesi 2. Etabı inşaatı için yıkılacak olan 18 Temmuz Stadyumu ve Nurettin Zafer Stadı ile Şıralık’taki 2 No’lu Saha bulunuyor. Spor kamuoyu Düzce’ye hem sporda hem de turizmde seviye atlatacak olan projelerle Düzceliler’in de yeni spor alanlarına kavuşacağına vurgu yapıyor.

SEMT SAHALARI DÜZCE’YE KAZANDIRIR

Öte yandan birçok kentte bulunan semt sahalarının eksikliğinin de iyiden iyiye hissedildiği Düzce’de sporcu yetişmez hale geldi. Düzce’de her gün yeni bir inşaata başlanırken spor mahalle ve semtlerde yapılacak olan spor tesisleriyle hem gençler zararlı alışkanlıklardan kurtulacak hem de Düzce’yi hem ülkede hem de dünyada başarıyla temsil edecek olan yeni sporcuların önü açılacak. Bu konunun da Başkan Özlü’nün gündeminde olduğu öğrenilirken uzmanlar sporun hem bedensel hem de ruhsal önemine vurgu yapıyor.