Deplasmanlı ve çift devreli lig usulü oynanan Süper Amatör Küme’nin play off grubunda 5. hafta  ve ilk yarının son haftası.  5. haftada 6 takım birbirinden önemli 3 maçta karşı karşıya gelecek.  Süper Amatör Küme’de, oynanacak play off maçlarının saha ve saatleri de belli oldu. 4 maçta 4 galibiyet alan şampiyonluk adayı Düzce81 Yıldızspor, grubunda 1 puanla son sırada yer alan Kirazlıspor ile  6 Mart Pazar günü Şıralık sahasında, saat 15.00’te karşılaşacak. 

Bu grubun diğer bir şampiyonluk iddiası bulunan ve 4 maçta 3 galibiyet alan Cumayeri Belediyespor ise 6 Mart  Pazar günü, saat 13.00’te Cumayeri Stadı’nda oynayacağı 4 maçta 1 galibiyet 1 de beraberlik alan ve 4 puanda bulunan Aydınpınarspor ile karşılaşacak.  Play off grubunun diğer bir maçı ise iki ilçe takımım arasında oynanacak.  4 haftada 2 galibiyeti ile 6 puanla 3. sırada yer alan Gölyakaspor kendi sahası ve seyircisinin önünde 6 Mart Pazar günü, saat 13.00’te başlayacak olan maçta, 4 haftada bir galibiyetle 3 puanı bulunan Kaynaşlı Belediyespor ile karşılaşacak.

HAMİDİYESPOR VE EMİNAÇMASPOR VEDA ETTİ

Düzce Süper Amatör Küme play out  grubunda son haftaya gelindiğinde, 4. haftada oynanan maçlardan sonra düşecek takımlar da belli olmuştu. Bu grupta,  4 haftada 1 puanda kalan Hamidiyespor ile aynı puanda olan Eminaçmaspor 1. Amatör Lig’e düşen takımlar oldu.  Süper Amatör Küme play out grubunda son haftaya gelindiğinde küme düşmesi kesinleşen, Eminaçmaspor dilekçe ile başvurarak, Yığılcaspor ile oynaması gereken maça çıkmayacağını bildirdi. Böylece Süper Amatör Küme play out grubunda iki maç formalite icabı oynanacak.  

MAÇLAR FORMALİTE

Düşecek takımların belli olduğu Süper Amatör Küme play out maçlarında da son haftaya gelindi.  Bu grupta 4 hafta, 4 galibiyet alarak, 1. sıraya yerleşen Kabalakspor, 5 Mart Cumartesi günü, Nurettin Zafer Futbol Sahasında, saat 13.00’te başlayacak maçta 4 maçta 3 galibiyet alarak 9 puanla 2. sırada yer alarak düşme potasından uzaklaşan Beçispor ile karşılaşacak. 

Küme de kalma mücadelesi vermesine rağmen bunda başarılı olmayan Hamidiyespor 1. Amatör Küme’ye düştü. Hamidiyespor , 4 haftada 2 galibiyet alan ve 3. Sırada yer alan Gümüşova Belediyespor ile formalite maçına çıkacak.  6 Mart Pazar günü Şıralık Futbol Sahası’nda, saat 13.00’te başlaması gereken diğer bir Süper Amatör Küme play out maçı ise  son haftada oynanmayacak. Bu maç küme düşmesi kesinleşen Eminaçmaspor’un dilekçe vererek, Yığılcaspor ile oynayacağı maça çıkmayacağını bildirmesi üzerine programdan çıkarıldı.

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ