Temsilcimiz Düzcespor dün 18 Temmuz Stadyumunda oynadığı zorlu karşılaşmanın son bölümlerinde attığı 3 gol ile maçı 3-0 kazanarak puanını 38’e yükseltti. Rakip Silivrispor son 5 haftada 3 galibiyet 2 beraberlik ile Düzce iline geldi. Silivrispor oynadığı son 5 maçta 11 puan almayı başarmıştı. Silivrispor Muğlaspor’u 2-1, Kozan deplasmanından 0-0, kendi evinde Karaköprü Belediyespor’u 2-1 ile geçerken deplasmanda ise Bursa Yıldırımspor’u 4-1 geçmeyi başardı. Daha sonraki maçta ise kendi evinde Alanya Kestelspor ile 0-0 berabere kalan Silivrispor, Düzcespor deplasmanına konuk oldu.

DÜZCESPOR NASIL OYNADI?

Yeni teknik ekip ile ilk maçına çıkan Düzcespor, kalede Furkan, savunmada Sıddık, Mutlu, Onur, Osman, orta sahada Bilal, Yusuf, Barış sağ kenarda Metin, sol kenarda Nevzat, ileri uçta ise Ömer Faruk şeklinde yer aldı. Düzcespor maça tutuk bir şekilde başlarken karşılaşmanın ilk 20 dakikasında pozisyon üretemedi. Daha sonra oyuna arkadan gelerek hücuma destek veren sağ bek Sıddık ve sol bek Mutlu, Düzcespor’un ileride çoğalmasını sağladı. İlk yarının son 25 dakikasında atak üzerine atak geliştiren Düzcespor, Metin ile 2 kez, Ömer Faruk ve Barış ile gole çok yaklaşmamıza rağmen sonucu alamadık. Düzcespor oyuncu grubunun son final paslarında biraz bencillik birazda çevre kontrolü yapmadığı gözlerden kaçmadı.

İKİNCİ YARI

Düzcespor 2. yarıya daha atak ve savunmayı da öne çıkararak rakibi bunaltmaya başladı. Karşılaşmanın 59. dakikasında kullandığımız korner sonucunda stoper Osman Keçelioğlu kafa vurmasına rağmen top çok az farkla auta çıktı. Düzcespor bu ataktan sonra 70. dakikada Metin’in kafa vuruşu sonucunda kaleci son anda topu kornere çeldi. 73. dakikada Nevzat’a atılan topta Nevzat, rakibin önüne geçerek rakibi penaltı yapmaya zorladı ve çok akıllı davranarak penaltı almayı başardı. Penaltı atışını kullanan Yusuf, Düzcespor’u 1-0 öne geçirmeyi başardı ve bundan sonraki dakikalar kırmızı lacivertliler için daha iyi geçerken Metin ve Malik’in golleri sonucunda Düzcespor müsabakayı 3-0 kazanmayı bildi. Oyuncu grubumuz rakibe pozisyon vermezken ilk 20 dakika hariç maçı istediğimizi ve oyuncuların daha hırslı oldukları, iştahlı oldukları, sahada daha iyi organize olduklarını gördük. Şampiyon olmak için alınan bu galibiyetin Düzcespor’un galibiyet serisinin başlangıcı olması dileğiyle…