20 Kasım Dünya Çocuk Hakları gününde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, alış veriş merkezinde çocuk haklarının bilinmesi ve farkına varılması amacıyla çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği stant açıldı.

 



Açılan stantta çocuklar büyüklerin yardımıyla resim çizdiler ve çizilen resimler stantta sergilendi.

Çocuk Haklarının yazılı olduğu pankartlar stantta yer alırken palyaçolar dans gösterisi yaptı.


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Hakları Komitesi üyesi olan Anadolu Arsal Lisesi öğrencisi Melih Oğul, Çocuk Haklarının daha fazla bilinmesini istediklerini söyleyip gerçekleştirdikleri organizasyon hakkında bilgi verdi. Oğul, “Stantta 5-10 yaş arası çocuklardan hayallerini çizmelerini istedik. Çocukların ilgisini çekebilmek için palyaçolar ile Hacivat ve Karagöz’de burada onlarla yakından ilgileniyor” dedi.



Oğul, Çocuk Haklarının çiğnenmesinin çocukları olumsuz etkilediği ifade etti. “Her ne sebeple olursa olsun Çocuk Hakları Bildirgesi çiğnendiği takdirde fiziksel, zihinsel, ruhsal ve toplumsal açıdan olumsuz etkiler bırakmaktadır”

Oğul çocukların özsaygıyı kaybetmelerinin en önemli nedeninin çocuk işçiliği olduğundan bahsetti. “Çocuk İşçiliği kalkınma açısından taşıdığı ciddi sakıncalar dolayısıyla bu sorunların başında gelmektedir. Sokakta mendil satan, dilendirilen ve çalıştırılan çocukların bir an önce eğitime yönlendirilmesi ailelerin yoksa yetkili kişilerin bu konuda desteklenmesi gerekmektedir” dedi.

 

Haber:Y.SEVER